to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:31 | 12.07.2022

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

ΟΑΣΘ: Σεξιστική επίθεση οδηγού σε γυναίκα

Ο οδηγός προχώρησε σε άνευ προηγουμένου σεξιστική επίθεση, λέγοντας ότι πρέπει να είναι ντυμένη ευπρεπώς - Κάλεσε μέχρι και την αστυνομία


Ακόμη ένα περιστατικό σεξιστικής συμπεριφοράς καταγράφηκε καθώς, μετά τον οδηγό ΚΤΕΛ στην Ξάνθη που ζήτησε από νεαρή κοπέλα να κατέβει γιατί θεωρούσε ότι ήταν ντυμένη προκλητικά, οδηγός του ΟΑΣΘ επιτέθηκε σεξιστικά σε βάρος γυναίκας για το ντύσιμό της.

Σύμφωνα με thesstoday.gr, το περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη στο δρομολόγιο της γραμμής 19.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο οδηγός αντικρίζοντας τη γυναίκα προχώρησε σε άνευ προηγουμένου σεξιστική επίθεση σχετικά με την εμφάνισή της, ζητώντας της μάλιστα να ντύνεται ευπρεπώς στο λεωφορείο. Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, η γυναίκα φορούσε ένα απλό μπουστάκι.


Ακολούθησε ένταση και με άλλους επιβάτες, με τη γυναίκα να ξεσπά σε λυγμούς λόγω του σχολίου του οδηγού. Στο σημείο έφτασαν ο σύντροφος και η μητέρα του θύματος, η οποία είπε στον οδηγό ότι «το κορίτσι θα ντύνεται όπως θέλει».

Στη συνέχεια, ο οδηγός έφτασε στο σημείο να καλέσει την αστυνομία. Όταν τα μέλη της ομάδας ΔΙ.ΑΣ έφτασαν στο σημείο, τον ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει νομοθεσία που να προβλέπει το πώς θα ντύνεται το επιβατικό κοινό.


Πειθαρχικές διαδικασίες από τον ΟΑΣΘ


Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, η διοίκηση του ΟΑΣΘ, καταδικάζοντας το περιστατικό, τονίζει ότι δεν έχει εκδοθεί οδηγία -και ούτε πρόκειται να εκδοθεί- σχετικά με την εμφάνιση των επιβατών. Πηγές του ΟΑΣΘ που επικαλείται το thesstoday.gr αναφέρουν ότι ο οδηγός έπραξε μεμονωμένα κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας και ήδη έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)