to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:29 | 26.05.2017

Κοινωνία

Παράδοση κατοικιών του οικισμού "Καρδίτσα IX" στους κληρωθέντες δικαιούχους από τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ

«Σήμερα παραδίδουμε 161 σπίτια από τα 228 του οικισμού που είναι παντελώς έτοιμα. Εκκρεμούν διαδικασίες οι οποίες αφορούν στον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων αυτών που έχουν ήδη κληρωθεί, και ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχουν δοθεί και τα υπόλοιπα σπίτια».


«Σήμερα παραδίδουμε 161 σπίτια από τα 228 του οικισμού που είναι παντελώς έτοιμα. Εκκρεμούν διαδικασίες οι οποίες αφορούν στον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων αυτών που έχουν ήδη κληρωθεί, και ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχουν δοθεί και τα υπόλοιπα σπίτια». Αυτά τόνισε σήμερα το μεσημέρι, από την Καρδίτσα, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, στο πλαίσιο παράδοσης των κατοικιών του οικισμού "Καρδίτσα IX" στους κληρωθέντες δικαιούχους, αποκαθιστώντας τους στεγαστικά και θέτοντας έτσι τέλος σε μια μακρά περίοδο αναμονής.

 

Πιο αναλυτικά, αναφερόμενη στον οικισμό, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο συγκρότημα που έχει ανεγερθεί σε οικοπεδική έκταση 110 περίπου στρεμμάτων. Περιλαμβάνει 228 κατοικίες σε 20 οικοδομικά τετράγωνα, μια αίθουσα συγκεντρώσεων, και δύο καταστήματα με τις εγκαταστάσεις τους και τα έργα υποδομής και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου (οδοποιία, δίκτυα ύδρευσης - αποχέτευσης, ηλεκτροφωτισμό περιβάλλοντος χώρου κ.λπ.). Οι κατοικίες κυμαίνονται από 86 έως 120 τ.μ. αποτελούμενες από τρία ή τέσσερα δωμάτια αντίστοιχα.

 

Στο σημείο αυτό, πρόσθεσε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, θέλω να τονίσω τη σημαντική παρέμβαση της πολιτείας στην διαμόρφωση του τιμήματος των κατοικιών και να σας ανακοινώσω ότι πολύ σύντομα και εφόσον ολοκληρωθούν οι διαδικασίες οριστικής παραλαβής του οικισμού από τεχνικής απόψεως, θα γίνει η σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών και θα χορηγηθούν οριστικοί τίτλοι παραχώρησης

 

Συγκεκριμένα, εξήγησε η ίδια, με απόφαση της Υπουργού και της αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίσθηκαν οι όροι, οι διαδικασίες και η μέθοδος υπολογισμού της χρεούμενης αξίας των παραχωρούμενων και των προς παραχώρηση κατοικιών σε οικισμούς του τέως ΟΕΚ σε όλη την Επικράτεια. Σε εφαρμογή της παραπάνω απόφασης, συνέχισε η κ. Καραμεσίνη, το Δ. Σ. του ΟΑΕΔ καθόρισε την χρεούμενη τιμή μονάδος παραχωρούμενης κατοικίας στα 304,41 ευρώ ανά τ.μ. πανελλαδικά

 

Στα πλαίσια της δίκαιης και ισότιμης αντιμετώπισης η ενιαία μειωμένη τιμή θα εφαρμοστεί όχι μόνο στους οικιστές που δεν έχουν οριστικούς τίτλους κυριότητας αλλά και σε όσους έχουν οριστικό παραχωρητήριο και είναι σε ισχύ ο χρόνος αποπληρωμής της οφειλής τους, υπογράμμισε η ίδια χαρακτηριστικά. Η ενιαία τιμή παραχώρησης σε συνδυασμό με τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων και μη ληξιπρόθεσμων οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας σε οικισμούς του τέως ΟΕΚ που πρόσφατα καθορίσθηκαν με απόφαση της Υπουργού και της αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αποβλέπουν, δεν παρέλειψε η κ. Καραμεσίνη, να προσθέσει, στην διευκόλυνση των οικιστών στην αποπληρωμή των οφειλών τους καθορίζοντας ένα μηνιαίο τίμημα που δεν θα ξεπερνά τα 85 ευρώ σε όλους τους οικισμούς πανελλαδικά. Σε πολλές δε περιπτώσεις ο ΟΑΕΔ θα επιστρέψει και χρήματα στους οικιστές που έχουν τυχόν καταβάλλει ποσό μεγαλύτερο από τη χρεούμενη αξία της κατοικίας, υπογράμμισε επίσης.

 

Ειδική αναφορά η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ έκανε στον τομέα της στέγασης, και τι έγινε μέχρι τώρα, λέγοντας αρχικά πως πρωταρχική φροντίδα του ΟΑΕΔ ήταν η άμεση διενέργεια απογραφών και κληρώσεων των κενών και αδιάθετων κατοικιών και αγορασμένων διαμερισμάτων του ΟΕΚ, παρέχοντας άμεσα στεγαστική αποκατάσταση εργατοϋπαλλήλων και διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ακίνητη περιουσία από φθορές, λεηλασίες και καταλήψεις. Στα πλαίσια αυτά διενεργήθηκε παράδοση οικιστικών συγκροτημάτων στο Πλατύ, στο Λέχοβο, στα Ψαχνά, στα Διαβατά, στην Αξιούπολη, στην Νιγρίτα. Κληρώσεις κατοικιών των οικισμών Καρδίτσας, Μεσσήνης οικισμός που ήδη έχει παραχωρηθεί στους δικαιούχους, Τρίπολης, Ιωαννίνων, Λεχόβου, Κιάτου, Αγρινίου - Μεσολογγίου, Χαλκίδας, Ανδραβίδας, Κομοτηνής, Καβάλας, Ορεστιάδας, Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Κατερίνης. Προγραμματισμός κληρώσεων κατοικιών σε Θήβα, Σύρο, Λάρισα, Ζάκυνθο, Μυτιλήνη, και παράδοσης των οικισμών Ελευσίνας και Κέρκυρας. Έκδοση και παράδοση 1500 οριστικών τίτλων κυριότητας πανελλαδικά, ενώ επίκειται η άμεση έκδοση 3.000 ακόμα τίτλων για τους οικισμούς Σοφάδες Ι, Λαμία V, Αμαλιάδα V, Νέα Μουδανιά Ι, Κοζάνη VΙα - VΙβ, Πηγάδια Ι Ξάνθης, Ρέθυμνο IV, Ανατολικό Ι, Πύργου VII-Υφίτου και Ολυμπιακού Χωριού Αχαρνών.

 

Επισημαίνουμε, κατέληξε η κ. Καραμεσίνη, ότι στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλίας έχουν κατασκευαστεί συνολικά 67 οικισμοί με 5.037 κατοικίες, εκ των οποίων 811 στην Καρδίτσα, 2151 στη Λάρισα, 1441 στο Βόλο και 634 στα Τρίκαλα. Παράλληλα, χθες βράδυ σε ομιλία της η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, ενημέρωσε τους επιχειρηματικούς φορείς της Καρδίτσας για τη νέα γενιά προγραμμάτων που σχεδιάζει και υλοποιεί ο ΟΑΕΔ με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας.

 

2020 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)