to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:46 | 31.08.2018

Κοινωνία

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ βρήκε... συνήγορο στον ΣΚΑΪ για την κατηγορία του βιασμού (βίντεο)

Η είδηση ήρθε από τη Γαλλία. Η εισαγγελία του Παρισιού άρχισε προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του σταρ του γαλλικού κινηματογράφου Ζεράρ Ντεπαρντιέ για «βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις». Πριν, όμως, αποφανθεί η δικαιοσύνη, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Δημήτρης Οικονόμου, έσπευσε να υπερασπιστεί τον κατηγορούμενο...


Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» παρουσιάστηκε η είδηση για την προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του σταρ του γαλλικού κινηματογράφου Ζεράρ Ντεπαρντιέ για «βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις», έπειτα από μήνυση που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη νότια Γαλλία. Η έρευνα και χθες Τετάρτη παρέπεμψε την υπόθεση στην εισαγγελία του Παρισιού. Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, η μηνύτρια είναι «μια νεαρή ηθοποιός και χορεύτρια ηλικίας γύρω στα 20» που δήλωσε πως «κακοποιήθηκε σεξουαλικά δύο φορές από τον ηθοποιό», «στο περιθώριο μιας ανεπίσημης πρόβας για ένα θεατρικό έργο».

Πριν προλάβει, όμως, η δικαιοσύνη να αποφανθεί, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ,  Δημήτρης Οικονόμου, πήρε το ρόλο του υπερασπιστή του καλλιτέχνη, παρά το γεγονός ότι το θέμα αφορά βιασμό, μια πολύ σοβαρή δηλαδή καταγγελία. 

Ο δημοσιογράφος δεν αρκέστηκε, μάλιστα, στο ρόλο του συνηγόρου του Ντεπαρντιέ , αλλά έκανε και κρίσεις αναφορικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση που συγκλόνισαν το Χόλιγουντ. Εξέφρασε, λοιπόν, τις ενστάσεις του, καθώς αυτές οι καταγγελίες (βλέπε #MeToo) έγιναν χρόνια μετά, προκαλώντας και την αντίδραση της συμπαρουσιάστριάς του, Μαρίας Αναστασοπούλου.

Μήπως για τον κ. Οικονόμου η σιωπή των κακοποιημένων γυναικών είναι χρυσός;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)