to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:15 | 08.03.2013

Κοινωνία

Ο υπουργός Τζαβάρας αντιμέτωπος με φοιτητές του ΤΕΙ Πύργου (βίντεο)

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας βρέθηκε σήμερα στον Πύργο και αργά το απόγευμα επισκέφθηκε το τοπικό κανάλι ΟΡΤ για κάποια συνέντευξη.


Περίπου 200 φοιτητές του ΤΕΙ Πύργου που διαμαρτύρονται για το σχέδιο Αθηνά συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του καναλιού, δημιουργώντας μια ανθρώπινη αλυσίδα. 

Ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό ώστε να του εκθέσουν τα αιτήματα και τις θέσεις τους. 

Στη συνέχεια κατέφθασε ισχυρή αστυνομική δύναμη από τον Πύργο και την Αμαλιάδα και προς στιγμήν απειλήθηκαν επεισόδια με τους σπουδαστές που άρχισαν σταδιακά να αυξάνονται. Μετά την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων, ο υπουργός δέχθηκε να μιλήσει με αντιπροσωπεία των φοιτητών και για αρκετή ώρα παρέμειναν στα γραφεία της ΟΡΤ συζητώντας το επίμαχο θέμα του ΤΕΙ Πύργου.

Τα όσα ειπώθηκαν όπως υποστηρίζει η διοίκηση του καναλιού, καταγράφηκαν από την τηλεοπτική κάμερα και ένα αντίτυπο του περιεχομένου της κασέτας θα δοθεί σήμερα το πρωί σε εκπροσώπους των σπουδαστών, ώστε να έχουν στα χέρια τους τις εικόνες με τις δεσμεύσεις που όπως είπαν έλαβαν από τον κ. Τζαβάρα για μεγαλύτερη πίεση και προσπάθεια στο θέμα του ΤΕΙ. 

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης στο χώρο έξω από το στούντιο της ΟΡΤ έφτασαν να στηρίξουν τον αγώνα των σπουδαστών αλλά και να διατρανώσουν και τα δικά τους αιτήματα, πολίτες, εκπρόσωποι κομμάτων αλλά και εκπρόσωποι των εργολάβων δακοκτονίας οι οποίοι όπως δήλωσαν προχθές, έλαβαν δεσμεύσεις για την πληρωμή τους και για άλλη μια φορά δεν τηρήθηκαν. Παράλληλα κοντά στους σπουδαστές βρέθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη. Μίλησε με τους σπουδαστές αλλά και με τον υπουργό.

IMG 8138

Μετά από δύο ώρες αποκλεισμού του κ. Τζαβάρα από τους σπουδαστές έξω από το στούντιο της ΟΡΤ και αφού δεν διαφαινόταν κάποια θετική εξέλιξη στον ορίζονται η Αστυνομία αναζητούσε τρόπους ώστε να φυγαδεύσει τον υπουργό και  έφτασε στο χώρο μια ολιγομελής ομάδα ΜΑΤ. 

Παράλληλα αναμενόταν από την Πάτρα, μια διμοιρία ΜΑΤ με επικεφαλής τον ίδιο τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Θανάση Ματσίκα. Τελικά αυτή η παρέμβαση δεν χρειάστηκε να γίνει. Ο πρόεδρος του Ομίλου που ανήκει η ΟΡΤ, Λεωνίδας Βαρουξής βγήκε στην είσοδο του κτιρίου και ζήτησε οποιαδήποτε πράξη διαμαρτυρίας να γίνει εκτός του χώρου του καναλιού, ώστε το προσωπικό της ΟΡΤ να λειτουργήσει ανεμπόδιστα.

Στη συζήτηση που είχε με τους σπουδαστές κατάφερε να τους μεταπείσει και οι τελευταίοι να φύγουν από το χώρο, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο να απομακρυνθεί ο Κώστας Τζαβάρας… πλέον στις 12:30 τα μεσάνυχτα.

IMG 8192

Πληροφορίες: ilialive.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)