to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο πρώην υπουργός... Εργοδοσίας που δεν αντέχει την κριτική των εργαζόμενων (βίντεο)

Εξανέστη ο Γιάννης Βρούτσης γιατί η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων... τόλμησε να λάβει μέρος στην ακρόαση φορέων επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και να ασκήσει, διά του γενικού της γραμματέα, κριτική στο «ξήλωμα» των εργατικών δικαιωμάτων από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου


Αναταραχή και διακοπή της συζήτησης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας για την καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας προκάλεσε χθες ο πρώην υπουργός Εργασίας και τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, όταν ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), Παναγιώτης Κυριακούλιας είχε το θράσος να επικρίνει τους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων! Ο Γ. Βρούτσης κατηγόρησε τον εκπρόσωπο των εργαζομένων ότι είναι κομματικός εγκάθετος του ΣΥΡΙΖΑ και ήρθε στην επιτροπή της Βουλής για να «κάνει αβάντα» στην κυβέρνηση!. 

Δεν περνάει, όπως φαίνεται, από το μυαλό του Γ. Βρούτση, ότι σε ένα νομοσχέδιο για τα εργασιακά θα πρέπει να έχουν λόγο οι ενώσεις των εργαζομένων, πόσο μάλλον η ΟΙΥΕ η οποία είναι μια από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα και εκπροσωπεί 171 σωματεία-μέλη σε όλη τη χώρα με εγγεγραμμένους 55.000 εργαζόμενους.

Ούτε, φυσικά, στη νεοφιλελεύθερη αντίληψη Βρούτση, θα μπορούσε να έχει κάποιος άλλος γνώμη για τα εργασιακά πέρα από τις εργοδοτικές ενώσεις οι οποίες, από κοινού με τους εκπροσώπους των δανειστών, υπαγόρευαν στον ίδιο τις παρεμβάσεις απορρύθμισης της αγοράς Εργασίας των τελευταίων ετών. Άλλωστε, μόνο «κομματικοί εγκάθετοι» του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει πιθανότητα να ασχολούνται με τα εργασιακά δικαιώματα, τα οποία ο Βρούτσης και οι όμοιοί του θεωρούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη. 

«Έχουμε κάψει τους φακέλους των κοινωνικών φρονημάτων, εδώ όλοι έρχονται με την συνδικαλιστική και όχι την κομματική ιδιότητα»: Ο προεδρεύων Ν. Μανιός σημείωσε το αυτονόητο προσπαθώντας να επαναφέρει στην τάξη τον βουλευτή της ΝΔ προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία. 

Ο Π. Κυριακούλιας, αφού επανέλαβε ότι «δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ» αλλά εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζομένων, τόνισε τα εξής: «Για να είμαστε δίκαιοι, λέμε ότι το νομοσχέδιο ναι μεν είναι θετικό, είναι ένα πολύ μικρό βήμα και δεν ακυρώνει τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, δεν ανατρέπει το μνημονιακό καθεστώς που διατηρεί απείραχτο και η σημερινή κυβέρνηση, παρά τις δεσμεύσεις της και τις υποσχέσεις της. Στα θετικά είμαστε μαζί στα αρνητικά απέναντι».

Αξίζει να θυμίσουμε στον Γ. Βρούτση ότι η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, όπως αναφέρει αναλυτικά στην ιστοσελίδα της, είναι μια από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις των μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα. Ιδρύθηκε το 1922 και συγκροτείται από σωματεία εργαζόμενων μισθωτών που παρέχουν εξαρτημένη εργασία και αμείβονται ως υπάλληλοι ιδιωτικών βιομηχανικών, εμπορικών, επιχειρήσεων καθώς και επιχειρήσεων Παροχής υπηρεσιών.

Η ΟΙΥΕ σήμερα, οργανώνει και εκπροσωπεί τους υπαλλήλους κύρια στους κλάδους του εμπορίου, της παροχής υπηρεσιών, των ναυτιλιακών επιχειρήσεων και τουριστικών γραφείων, της καθαριότητας, των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών φύλαξης και ασφαλείας, των επιχειρήσεων πληροφορικής. Επίσης η ΟΙΥΕ εκπροσωπεί και τους εργαζομένους σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, οι οποίοι έχουν σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

Έχει στη δύναμή της 171 σωματεία-μέλη σε όλη τη χώρα στα οποία είναι εγγεγραμμένοι 55.000 εργαζόμενοι.

Η ΟΙΥΕ είναι μέλος της Γ.Σ.Ε.Ε. (Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος) και της παγκόσμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης στις Υπηρεσίες UNI (Union Network International) και συμμετέχει ενεργά στα όργανα και τις δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής της Περιφερειακής Οργάνωσης UNI – Europa.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)