to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:14 | 22.05.2017

Διεθνή

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας αναμένεται σήμερα στη Βαγδάτη για να συζητήσει μια παράταση της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής αργού

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας θα συναντήσει τον Ιρακινό ομόλογό του σήμερα στη Βαγδάτη καθώς η μεγαλύτερη στον κόσμο χώρα παραγωγής πετρελαίου προσπαθεί να πιέσει άλλες χώρες να παρατείνουν τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής για ακόμα εννέα μήνες ενόψει της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ την Πέμπτη.


Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών συνεδριάζει στη Βιέννη για να συζητήσει εάν θα παρατείνει τις μειώσεις που συμφωνήθηκαν πέρυσι τον Δεκέμβριο μεταξύ του ΟΠΕΚ και 11 χώρων που δεν είναι μέλη του Οργανισμού, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας.

Η Σαουδική Αραβία πιέζει να παραταθούν οι μειώσεις έως τον Μάρτιο. Είναι η πρώτη φορά εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες που επισκέπτεται τη Βαγδάτη ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος σε θέματα ενέργειας από τη Σαουδική Αραβία.

«Οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και την επικείμενη απόφαση του ΟΠΕΚ για να βοηθήσουν να ενισχυθούν οι παγκόσμιες τιμές και να περιοριστεί ο κορεσμός στην αγορά», δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Πετρελαίου Ασίμ Τζιχάντ. Οι δύο υπουργοί θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου σήμερα στις 18.00 ώρα Ελλάδας, πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χαϊντέρ αλ-Αμπάντι δήλωσε ότι το Ιράκ τάσσεται υπέρ της παράτασης της υφιστάμενης συμφωνίας χωρίς όμως να προσδιορίζει για πόσο. Ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας Τζαμπάρ Αλί αλ-Λουαΐμπι είχε δηλώσει νωρίτερα ότι το Ιράκ θα ταχθεί υπέρ μιας εξάμηνης παράτασης.

Η τιμή του πετρελαίου κατέγραφε άνοδο σήμερα, καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι οι παραγωγοί θα συμφωνήσουν αυτή την εβδομάδα σε παράταση της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής. Στις 11:36 ώρα Ελλάδας, το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσε άνοδο 50 σεντς στα 54,11 δολάρια το βαρέλι, με το αμερικανικό αργό να ενισχύεται επίσης κατά 50 σεντς στα 50,83 δολάρια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)