to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:21 | 05.07.2022

Διεθνή

Ο ύποπτος φέρεται να σχεδίαζε επί εβδομάδες την επίθεση στο Σικάγο

Ο άνδρας που θεωρείται ύποπτος ότι σκότωσε έξι ανθρώπους σε μια παρέλαση για την 4η Ιουλίου σε προάστιο του Σικάγο σχεδίαζε την επίθεση για εβδομάδες, σύμφωνα με την αστυνομία


Οι αρχές επιβολής του νόμου πιστεύουν ότι ο Ρόμπερτ Κρίμο III, 21 ετών, αγόρασε νόμιμα το όπλο υψηλής ισχύος που χρησιμοποίησε στην επίθεση. Ο εκπρόσωπος της Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης Εγκλήματος στην Κομητεία Λέικ, Κρίστοφερ Κόβελι, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο ύποπτος δράστης, ο οποίος συνελήφθη αργά τη Δευτέρα, χρησιμοποίησε ένα τουφέκι υψηλής ισχύος «παρόμοιο με ένα AR-15».

Ο ένοπλος πυροβόλησε με περισσότερες από 70 σφαίρες, έκανε γνωστό επίσης η αστυνομία.

Ο ύποπτος πιστεύεται ότι μεταμφιέστηκε με γυναικεία ρούχα για να διαφύγει από τη σκηνή μέσα στο πλήθος, πρόσθεσαν αξιωματούχοι. Αφού αναμείχθηκε με το πλήθος, η αστυνομία πιστεύει ότι ο Κρίμο πήγε στο σπίτι της μητέρας του, από όπου αργότερα έφυγε με το όχημά της.

Η αστυνομία συνέλαβε αργότερα τον ύποπτο ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του. Τότε ανακαλύφθηκε ένα δεύτερο τουφέκι που ήταν παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, ενώ περισσότερα πυροβόλα όπλα βρέθηκαν επίσης στο σπίτι του Κρίμο, είπε η αστυνομία, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι ερευνητές που ανέκριναν τον ύποπτο και εξέτασαν τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν προσδιόρισαν το κίνητρο της επίθεσης, είπε ο Κόβελι. Όπως αναφέρθηκε κατά τη συνέντευξη Τύπου τα θύματα στοχοποιήθηκαν τυχαία και δεν υπάρχουν πληροφορίες που να υποδηλώνουν ότι η επίθεση υποκινήθηκε από φυλετικό ή θρησκευτικό μίσος.

Οι αρχές δεν έχουν ασκήσει ακόμα ποινική δίωξη.

Κατά την επίθεση στο Χάιλαντ Παρκ τραυματίστηκαν περίπου 30 άνθρωποι.

tags: ΗΠΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)