to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:40 | 26.09.2018

Πολιτική

Ο Ξενοφών ρίχνει την κυβέρνηση, πάει η ευφορία του καλοκαιριού...

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν ο «Ξενοφών», η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα, η συνεδρίαση της Γ.Σ. του ΟΗΕ και η παρουσία του πρωθυπουργού, οι εξελίξεις στην Ένωση Κεντρώων, η υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, το Μακεδονικό και οι δηλώσεις Ζάεφ, η έρευνα για την τραγωδία στο Μάτι, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο... Μάταια περιμέναμε τον Παύλο Τσίμα στον ΣΚΑΪ να υποστηρίξει ότι πέφτει η κυβέρνηση λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας, δεδομένου ότι ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι η δημοσκοπική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στην ευφορία του καλοκαιριού...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...

 


«Τώρα είναι η ώρα για επενδύσεις που θα στηρίξουν τη δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας»

Το μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού κατά τις επαφές του στη Νέα Υόρκη με τα κορυφαία τραπεζικά ιδρύματα των ΗΠΑ. (αναλυτικά)


 

Κομισιόν: Δεν έχουμε στοιχεία κακοδιαχείρισης για το προσφυγικό

Η Κομισιόν δεν έχει στοιχεία για κακοδιαχείριση των κονδυλίων προς την Ελλάδα σχετικά με το προσφυγικό - Η OLAF διερευνα κατηγορίες, που δεν προήλθαν από την Ευρ. Επιτροπή. (αναλυτικά)


 

Ευ. Τσακαλώτος: Έχουμε δημοσιονομικό χώρο να μη μειώσουμε τις συντάξεις και να μην εφαρμόσουμε το αφορολόγητο

Έχουμε δημοσιονομικό χώρο και να μην μειώσουμε τις συντάξεις και να μη εφαρμόσουμε το αφορολόγητο και να παρουσιάσουμε πολύ μεγάλο κομμάτι των αντιμέτρων, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή. (αναλυτικά)


 

Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της μετά από χρόνια λιτότητας και ύφεσης

  • «Η χώρα μου έχει ήδη γυρίσει σελίδα. Οι άσχημες μέρες έχουν τελειώσει. Αλλά οι προκλήσεις παραμένουν σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνοντας ομιλία στην ετήσια σύνοδο του «Concordia». (αναλυτικά)


 

Ηλ. Ζαγοραίος: Καμία παρέμβαση της Ξένης Δημητρίου στο έργο των Εισαγγελέων που ερευνούν το Μάτι

"Ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση στο έργο μας από την κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου" αναφέρει σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος, με αφορμή όσα γράφηκαν περί "παρεμβάσεων της κ. Δημητρίου στην έρευνα για την πυρκαγιά στο Μάτι". (αναλυτικά)


 

«Αναγκαίος ο συντονισμός ανάμεσα στις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις ανά τον κόσμο»: Συνάντηση Τσίπρα-Μοράλες στη Ν. Υόρκη

Ο Έλληνας πρωθυπουργός προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Βολιβίας στην Ελλάδα και εκείνος προσκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα στη χώρα του (αναλυτικά)


 

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο κοσμηματοπώλης - «Ούτε λέξη στη δικογραφία για τη βιαιοπραγία»

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε ο 73χρονος κοσμηματοπώλης, που απολογήθηκε για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου- Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην οικογένεια του θύματος την ώρα της απολογίας του 73χρονου και νέα διαδήλωση το απόγευμα της Τετάρτης - Ελλιπής η δικογραφία ακόμη και για τα βασικά (αναλυτικά)


 

Γ. Σωτηρέλης: Ο ΕΝΦΙΑ δεν μπορεί να πάει στους δήμους με βάση το Σύνταγμα

Τους λόγους για τους οποίους η πρόταση του Κ. Μητσοτάκη δεν είναι συμβατή με το Σύνταγμα εξήγησε στον News 24/7 στους 88,6 ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου. (αναλυτικά)


 

Ένοχη και στο Εφετείο η χρυσαυγίτισσα Σκορδέλη για το μαχαίρωμα Αφγανού πρόσφυγα

Το Η’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο (Εφετείο) Αθηνών έκρινε σήμερα ένοχη την υποψήφια βουλευτή της Χρυσής Αυγής Θέμιδα Σκορδέλη για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού σε βάρος Αφγανού πρόσφυγα στον Άγιο Παντελεήμονα στις 16/9/2011. (αναλυτικά)


 

«Ακραίες» συμπεριφορές παρόχων εντοπίστηκαν με τη νέα διαδικασία ελέγχου του ΕΟΠΥΥ

Ενδεικτικά, σε φαρμακείο της Βόρειας Ελλάδας εκτελείται μεγάλος αριθμός συνταγών με γαληνικά σκευάσματα για αλωπεκία. Τα σκευάσματα αυτά είναι υψηλού κόστους, συγκεκριμένης εταιρίας και έχουν συνταγογραφηθεί όλα από τον ίδιο δερματολόγο με ιατρεία στη νησιωτική Ελλάδα. (αναλυτικά)


 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει τους «"Γκοτζαμανηδες" της δημοσιογραφίας και της πολιτικής»

«Η στάση μας ήταν και είναι αρνητική τόσο στη "λύση" των μεικτών παραγωγών όσο και στη χρήση "ενοικιαζόμενων" εργαζομένων από εργολάβους, ααναφέρει ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ. (αναλυτικά)


 

Ξεκινούν οι διαδικασίες για τον διορισμό στο δημόσιο συγγενών θυμάτων της πυρκαγιάς

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με εγκύκλιο περιγράφει αναλυτικά τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι. (αναλυτικά)


 

«Ποια η γνώμη του Κυρ. Μητσοτάκη για όσα κάνει σε βάρος των εργαζόμενων ο φίλος του Β. Μαρινάκης;»

Ο πρόεδρος της ΕΤΕΡ Παναγιώτης Μαυράκης μίλησε Στο Κόκκινο για το πόρισμα του ΣΕΠΕ (το οποίο αναφέραμε στο χθεσινό δημοσίευμα του Left.gr) το οποίο χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» αναφορικά με την εργοδοτική ασυδοσία στις εταιρίες ΔΟΛ ΑΕ και Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις Βήμα FM ΑΕ. Επισημαίνει ότι μόνο η ΔΟΛ μπήκε σε καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία και αυτό δεν μπορεί να επεκταθεί σε άλλες εταιρίες του ομίλου. (αναλυτικά)


 

ΟΑΕΔ: Από 3 Οκτωβρίου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτών για τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίας

Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, στις 12:00, ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων στο «πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτών για τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίας, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης την περίοδο της οικονομικής κρίσης», η οποία ολοκληρώνεται την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, στις 23:59, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). (αναλυτικά)


 

Πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ: 6,1 εκατ. ευρώ σε Δήμους για την εξόφληση υποχρεώσεων

Προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση υποχρεώσεων των Δήμων που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως 19/7/2018 και αφορούν σε αξιώσεις από προμήθειες αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων. (αναλυτικά)


 

Bloomberg: Το ζήτημα του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ αφορά μια περιοχή όπου διακυβεύονται πολλά για την παγκόσμια τάξη

Στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» πρόκειται να διεξαχθεί δημοψήφισμα για τη μετονομασία της σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», γράφει το πρακτορείο Bloomberg και προσθέτει: Η προσθήκη του γεωγραφικού προσδιορισμού είναι το κλειδί για την διευθέτηση της 27χρονης αντιπαλότητας με την Ελλάδα. (αναλυτικά)


 

Στο ΦΕΚ η κοινή υπουργική απόφαση για τη μεταφορά μαθητών από τις Περιφέρειες

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η νέα κοινή υπουργική απόφαση, που αφορά το πλαίσιο που διέπει τη μεταφορά μαθητών δημοσίων σχολείων από τις Περιφέρειες. (αναλυτικά)
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)