to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:17 | 07.09.2015

Πολιτική

Ο "ξενοδόχος" Χρυσοχοΐδης σε μια συνέντευξη... οχετό

Όταν λέμε ότι με τη ρατσιστική και απάνθρωπη πολιτική τα έχουμε δει και ακούσει όλα, έρχεται ένας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και μας διαψεύδει: Ο ρατσιστικός οχετός και η ανερμάτιστη ακροδεξιάς κοπής πολιτική έχει κι άλλο πάτο..


Τη Δευτέρα 07 Σεπτεμβρίου ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μίλησε στον Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM 99,5 και δημοσιογράφους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για τις εκλογές και το μεταναστευτικό:

«Ο κ. Τσίπρας κάθε μέρα κάνει κωλοτούμπες, που σημαίνει δύο πράγματα. Το ένα είναι ότι το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ πλέον έχει καταρρεύσει, το αντιμνημονιακό του αφήγημα εννοώ, και το αφήγημα πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η γιγάντωσή του σε κόμμα εξουσίας. Και το δεύτερο, αυτό του στερεί τη δυνατότητα να χτίσουν μι στρατηγική για το μέλλον. Απόδειξη δεν είναι μόνο αυτά που λένε για τις συμμαχίες, αλλά είναι μια σειρά από θέματα, τα οποία πραγματικά έχουν πλήξει και τη χώρα. Για αυτό π.χ. που συμβαίνει αυτές τις μέρες με το μεταναστευτικό: αυτή τη στιγμή, έχουμε 40.000 ανθρώπους στα νησιά, μετά από ένα σήμα που έκαναν κάποιοι κυβερνώντες, οι οποίοι δεν ξέρω τι είχαν στο μυαλό τους και πώς αντιλαμβάνονται αυτή τη χώρα, την ασφάλεια της, τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα ανθρωπιστικά ζητήματα. Είπαν στους λαθρέμπορους και στους δουλεμπόρους: «Ελάτε, φέρτε κόσμο στην Ελλάδα». Δεν ελέγχουμε τα σύνορα. Είμαστε ανοιχτοί και μαζί με τα εκατομμύρια των ανθρώπων των δυστυχισμένων πού έρχονται από τη Μέση Ανατολή, τη Συρία, που έχουν πληγεί από τον πόλεμο και βρήκαν την ευκαιρία τώρα οι άνθρωποι αυτοί να βγουν από τα εμπόλεμα μέρη, έρχονται και πλήθη λαθρομεταναστών που περιμένουν πολλούς μήνες, χρόνια απέναντι, τα εκατομμύρια αυτών των ανθρώπων. Αυτό ήταν το σήμα. Και τους έφεραν εδώ οι λαθρέμποροι και οι δουλέμποροι, αυτό τι πολιτική είναι; Πού αγγίζει το «Πρώτη φορά Αριστερά», το «πρώτη φορά ανθρωπιστικά»; Όταν εγώ το 2012 έφτιαξα την Αμυγδαλέζα ως κέντρο φιλοξενίας που πραγματικά είναι ξενοδοχείο δεύτερης κατηγορίας, με σπιτάκια, με δυο ανθρώπους σε κάθε σπιτάκι μέσα, με κλιματισμό, με κουζίνα, με τουαλέτα, λένε ότι είμαι φασίστας. Αν είχαμε κάνει τότε εκείνη την πολιτική, θα είχαμε σήμερα σε διάφορα σημεία της Ελλάδας δεκάδες τέτοια κέντρα και θα φιλοξενούσαμε τους πρόσφυγες πρώτα-πρώτα, τους οποίους πέταξαν σαν τα σκυλιά, μικρά παιδιά στα σύνορα με τα Σκόπια. Έχω πάει και τα είδα με τα ίδια μου τα μάτια. Είναι κρίμα αυτό πού κάνει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή από τη μια πλευρά κι από την άλλη που φορτώσαμε στα νησιά, τα οποία έχουν κάποιες χιλιάδες κατοίκους, μέσα σε πολλές δυσκολίες, δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Αυτό είναι υπεύθυνη πολιτική; Τι στρατηγική είναι αυτή;»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)