to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:21 | 06.02.2023

Πολιτική

Ο Αν. Ξανθός διαψεύδει το εντελώς ψευδές πρωτοσέλιδο της Απογευματινής

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει όντως να είναι σε απελπισία. Μπροστά στην εντεινόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια και κατακραυγή, επιστρατεύει κάθε φιλικό της μέσο για να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και να αποπροσανατολίσει τη δημόσια συζήτηση από τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών που επιδεινώνονται με δική της ευθύνη» επισημαίνει στην απάντηση του Α. Ξανθός, τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Ρεθύμνου στην “Απογευματινή”


Και συνεχίζει: «Το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Απογευματινής» είναι χαρακτηριστική απόδειξη. Ο τίτλος « ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την κοινωνία» δεν έχει καμιά σχέση με δική μου δήλωση. Σε μια ανοικτή συζήτηση πριν από 1,5 μήνα και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αναφέρθηκα στο έλλειμα παρουσίας ειδικευόμενων γιατρών στο ψηφοδέλτιο που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές της ΕΙΝΑΠ. Και αναγνώρισα ότι υπάρχει πρόβλημα συμμετοχής νέων ανθρώπων στη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Είναι μία πολιτική και οργανωτική πρόκληση που συλλογικά επιχειρούμε να αντιμετωπίσουμε με το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία, με τη διεύρυνση της κοινωνικής μας επιρροής και με την ένταξη νέων μελών στις οργανώσεις μας.

Αυτή η προσπάθεια, που ξεκίνησε από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι σε εξέλιξη και προφανώς δεν αποτελεί «μια τρύπα στο νερό». Η προβολή μιας πολιτικής εκτίμησης για τις συνδικαλιστικές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον χώρο των υγειονομικών ως «βόμβα», απλώς είναι καταγέλαστη. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση είναι αυτή που έχει χάσει την επαφή της με την κοινωνία, ειδικά με τη νέα γενιά, και η πολιτική της φθορά είναι μη αναστρέψιμη. Τα υπόλοιπα είναι φαιδρή και μάταιη επιχείρηση πολιτικού αντιπερισπασμού.»

Απογευματινή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)