to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:08 | 01.09.2022

Πολιτική

Ο βουλευτής Ζακύνθου της ΝΔ εξαπατά τους πολίτες για την κατάσταση του νοσοκομείου του νησιού

«Σε νέα όξυνση εισήλθε πλέον, η ήδη επικίνδυνη αποδιοργάνωση του νοσοκομείου Ζακύνθου, λόγω της ογκούμενης ιατρικής υπο-στελέχωσης. Πραγματικότητα στην οποία οδηγεί η νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την συρρίκνωση του δημόσιου τομέας υγείας και την εκχώρηση όλο και περισσότερων λειτουργιών του στον επιχειρηματικό τομέα υγείας»


«Σε νέα όξυνση εισήλθε πλέον, η ήδη επικίνδυνη αποδιοργάνωση του νοσοκομείου Ζακύνθου, λόγω της ογκούμενης ιατρικής υπο-στελέχωσης…. Αυτό χαρακτηριστικά αποκαλύφθηκε με την τριήμερη αδυναμία εύρυθμης λειτουργίας της Ορθοπεδικής κλινικής, κατά την περίοδο εορτασμού του Αγ. Διονυσίου » τονίζει σε ανακοίνωση του ο Συριζα-ΠΣ Ζακύνθου και καταγγέλλει τον βουλευτή της ΝΔ για εξαπάτηση ( 31/8/22)

Αναλυτικά το δελτίο τύπου

«Σε νέα όξυνση εισήλθε πλέον, η ήδη επικίνδυνη αποδιοργάνωση του νοσοκομείου Ζακύνθου, λόγω της ογκούμενης ιατρικής υπο-στελέχωσης. Πραγματικότητα στην οποία οδηγεί η  νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την συρρίκνωση του δημόσιου τομέας υγείας και την εκχώρηση όλο και περισσότερων λειτουργιών του στον επιχειρηματικό τομέα υγείας

Αυτό χαρακτηριστικά αποκαλύφθηκε με την τριήμερη αδυναμία εύρυθμης λειτουργίας της Ορθοπεδικής κλινικής, κατά την περίοδο εορτασμού του Αγ. Διονυσίου.  Με δεδομένη μάλιστα την κορύφωση των τροχαίων ατυχημάτων, λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών (ΕΝΙΖ) υπήρξε αδυναμία άσκησης καθηκόντων και των δύο ορθοπεδικών της κλινικής λόγω ασθένειας.

Το γεγονός αυτό – απόλυτα προβλέψιμο από την εξάντληση των εργαζόμενων στο δημόσιο σύστημα υγείας, με τον αυξανόμενου φόρτου εργασίας και χωρίς την αντίστοιχη ενίσχυση της στελέχωσης και βελτίωση των συνθηκών εργασίας – αντιμετωπίστηκε από τον κ βουλευτή της ΝΔ ( ορθοπεδικό γιατρό του νοσοκομείου!!!), σαν υπονόμευση για…πολιτικούς λόγους.

Ο κ διοικητής του νοσοκομείου μάλιστα, εκτός από τα καθήκοντά του εντεταλμένου κομματάρχη στον χώρο του νοσοκομείου, ανέλαβε και καθήκοντα….πρωτοβάθμιας επιτροπής αξιολόγησης των αναρρωτικών αδειών των ιατρών.

Το πρόβλημα  της Ορθοπεδικής κλινικής με τους εναπομείναντες δύο(2) ειδικευμένους γιατρούς, ενώ στον οργανισμό προβλέπονται διπλάσιες θέσεις ειδικευμένων και ειδικευομένων γιατρών ( έξι συνολικά) αποτελεί σήμερα την τραγική πραγματικότητα των έξι (6) από τις δέκα ( 10) κλινικές του νοσοκομείου. Και ειδικότερα: της Παθολογικής, Καρδιολογικής, Παιδιατρικής, Ορθοπεδικής, Γυναικολογικής και της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού . Έτσι λοιπόν σήμερα υπηρετούν στο νοσοκομείο μόλις 38 ιατροί από τις 89 προβλεπόμενες θέσεις ειδικευμένων και ειδικευομένων ιατρών.

Ο δε αριθμός των υπηρετούντων ιατρών βρίσκεται σε απόλυτα φθίνουσα πορεία, σε σύγκριση από το 2019 μέχρι σήμερα. Ειδικότερα επι συνόλου 89 οργανικών θέσεων ειδικευμένων και ειδικευομένων γιατρών σήμερα υπηρετούν 38, ενώ το 2019 υπηρετούσαν 51 (  38 ιατροί ΕΣΥ – 5 Ειδικευμένοι Επικουρικοί και 8 ειδικευόμενοι). Μάλιστα  –  εν μέσω μνημονιακών περιορισμών – το  2016 – 2019 προσελήφθησαν 13 ιατροί ΕΣΥ  ενώ το 2019-2022 μόνο 4 ( !) στο νοσοκομείο Ζακύνθου

Αντιλαμβάνεται πλέον ο καθένας τι μπορεί να συμβεί , στο απόλυτα προβλέψιμο ενδεχόμενο της έκτακτης ασθένειας αλλά και των επικείμενων συνταξιοδότησεωνν. Και ας μην ξεχνάμε και τις οικειοθελείς αποχωρήσεις, που μέσα σε αυτές τις συνθήκες αποτελούν την μόνιμη ψυχολογική κατάσταση των εξαντλημένων και απογοητευμένων υγειονομικών

Η αναστολή λειτουργίας κλινικών θα μπει πλέον στην ημερήσια διάταξη!!!

Ο τρόπος που ο βουλευτής Ζακύνθου της ΝΔ, κ Δ. Ακτύπης και ο διοικητής του νοσοκομείου επαίρονται ότι «αντιμετώπισαν» το πρόβλημα της ορθοπεδικής κλινικής, συνιστά εξαπάτηση της τοπικής κοινωνίας και αποτυχημένη απόπειρα συγκάλυψής της οριακής λειτουργία του νοσοκομείου, στην οποία το οδηγήσαν με τις πολιτικές  τους  επιλογές.

Διότι εάν οι λειτουργοί υγείας των δημόσιων νοσοκομείων ήταν τα γαλάζια Golden Boys  της ιδιωτικοποιημένης  «Δ»ΕΗ τα προβλήματα τους θα είχαν λυθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο Συριζα-Προοδευτική Συμμαχία Ζακύνθου στηρίζει τα αιτήματα της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ζακύνθου και σε συνεργασία με την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, θα απαιτήσει από  τον υπουργό υγείας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους

Καλούμε τέλος, τους εργαζόμενους υγειονομικούς του νοσοκομείου μαζί με την ζακυνθινή, κοινωνία να αγωνισθούν για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης  κυβέρνησης Μητσοτάκη, που εκτός από την δημόσια υγεία βλάπτει σοβαρά την δημοκρατία και το κράτος δικαίου«

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:
TwitterFacebookΕκτύπωση

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)