to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:36 | 12.12.2012

left.gr

Πολιτική

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Ανδρέας Ξανθός για το τραγικό δυστύχημα με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Ο βουλευτής Ρεθύμνου και συντονιστής της Επιτροπής Κοινοβουλευτικού Ελέγχου Υπουργείου Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ανδρέας Ξανθός, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το θάνατο του Δημήτρη Βουρβαχάκη, αναισθησιολόγου και Διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης, και του Βαγγέλη Κελαράκη, διασώστη και Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, έκανε την παρακάτω δήλωση:


«Έχουμε να κάνουμε με μια πραγματική τραγωδία. Δύο  άνθρωποι που καθημερινά έδιναν την ψυχή τους για το ΕΚΑΒ, του έδωσαν κυριολεκτικά και τη ζωή τους. Δύο επαγγελματίες υγείας υψηλής επιστημονικής κατάρτισης, απαράμιλλου ήθους και ευσυνειδησίας, δύο εμβληματικές προσωπικότητες για την επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα στην Κρήτη και την αποτελεσματική βοήθεια σε κάθε πολίτη που κινδύνευε η ζωή του, έχασαν αβοήθητοι τη δική τους ζωή μέσα στο ασθενοφόρο.


Είναι ένα τρομερό πλήγμα για το ΕΚΑΒ, το ΕΣΥ , την υγειονομική κοινότητα, τον ιατρικό κόσμο, μια δυσαναπλήρωτη απώλεια για τη δημόσια περίθαλψη στην Κρήτη.
Η έκφραση της οδύνης στις  οικογένειες, στους συγγενείς και οικείους είναι το λιγότερο. 


Θρηνούμε πραγματικά. Είμαστε συντετριμμένοι, ειδικά όσοι είχαμε την τύχη της συναδελφικής και φιλικής σχέσης με τους ανθρώπους που χάθηκαν.

Ταυτόχρονα όμως οφείλουμε να αναλογιστούμε ως πότε θα χάνονται ζωές σ’ αυτό το άθλιο οδικό δίκτυο της Κρήτης. Και οφείλουμε, από σεβασμό στη μνήμη και την προσφορά του Δημήτρη Βουρβαχάκη και του Βαγγέλη Κελαράκη, να μην αρκεστούμε στα λόγια, αλλά να δράσουμε. Για να μπορούν οι πολίτες και οι επισκέπτες της Κρήτης να μετακινούνται με ασφάλεια, για να μπορούν οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ να προσφέρουν έγκαιρα και χωρίς κίνδυνο τις υπηρεσίες τους.

Για το τραγικό συμβάν ενημερώσαμε την Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας και την Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, που εξέφρασαν τα θερμά συλλυπητήρια των μελών τους στις οικογένειες των θανόντων».




Ασύλληπτη τραγωδία – Δύο νεκροί σε μοιραίο ασθενοφόρο που τυλίχθηκε στις φλόγες


Εντολή Λυκουρέντζου για διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος στην Κρήτη



2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)