to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:19 | 01.12.2016

Πολιτική

Ο βουλευτής της ΝΔ Θ. Καράογλου για ΕΥΑΘ: Προφανώς να μπουν ιδιώτες στην αγορά νερού

«Προφανώς να μπουν ιδιώτες στην αγορά νερού» δήλωσε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4, στην εκπομπή «Πες μου το θέμα», και τον δημοσιογράφο Λευτέρη Αρβανίτη


«Έπρεπε ήδη να έχει κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, πρέπει να κλείσει το συντομότερο, είναι απαραίτητο» δήλωσε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, και σημείωσε πως «Δεν υπάρχει ζήτημα ότι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι η απελευθέρωση των απολύσεων. Θα πρέπει να αλλάξει ο παρωχημένος συνδικαλιστικός νόμος, διότι υπάρχουν συνδικαλιστές που δεν προσφέρουν τίποτα».
 
Απέφυγε ωστόσο να τοποθετηθεί για το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αναμένοντας, όπως είπε, την σύσκεψη του κόμματος του για το θέμα, την επόμενη εβδομάδα.
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις ιδιωτικοποιήσεις ο Θ. Καράογλου τόνισε πως «Είμαστε υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και από ιδεολογία αλλά και γιατί πιστεύουμε ότι πρακτικά θα αποδώσει πολύ περισσότερο μια ιδιωτική επιχείρηση από τι μια επιχείρηση που ελέγχεται από τον δημόσιο τομέα», ενώ αναφορικά με την διαχείριση του νερού δήλωσε:

«Δεν τραβήξαμε ποτέ κόκκινες γραμμές για την ΕΥΑΘ. Με την ιδιωτικοποίηση δεν πωλείται το νερό, πωλείται ο μηχανισμός, η διαδικασία, για την μεταφορά του νερού. Αν έχω έναν ιδιώτη που έχει μικρότερο κοστολόγιο και παρέχει ποιοτικό νερό, γιατί να μην τον έχω; Προφανώς να μπουν ιδιώτες στην αγορά νερού».

Σε σχέση με την βιωσιμότητα, ή μη, του δημόσιου χρέους, ο βουλευτής της ΝΔ σχολίασε πως «Αν συνεχίζαμε την πορεία του 2014 και του 2015 θα ήταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα, και το χρέος θα μπορούσε να είναι βιώσιμο, γιατί αν γυρίζαμε σε ανάπτυξη, τότε αυτόματα θα μεταβαλλόταν οι όροι του κλάσματος, και θα ήταν ως ποσοστό θα ήταν πολύ χαμηλότερο το χρέος. Μετά τα δύο χρόνια συγκεκριμένης πολιτικής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, ναι λοιπόν λέμε ότι το χρέος χρειάζεται ρύθμιση».
 
«Δεν είναι όμως η απαραίτητη και ικανή συνθήκη για να γυρίσουμε στην ανάπτυξη. Χρειάζεται ένα ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον, χρειάζεται να μην φεύγουν οι επενδυτές, χρειάζεται να προσελκύουμε επενδυτές, με ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο με σταθερούς χαμηλούς συντελεστές» τόνισε ο κ. Καράογλου.

Ακούστε το ηχητικό της συνομιλίας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)