to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:31 | 25.10.2012

Διεθνή

«Ο βιασμός είναι έγκλημα» λέει ο Ομπάμα και ρίχνει το γάντι στους Ρεπουμπλικάνους

Βούτυρο στο ψωμί των Δημοκρατικών ήταν η δήλωση του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου γερουσιαστή στην Ιντιάνα Ρίτσαρντ Μούρντοκ ότι η εγκυμοσύνη λόγω βιασμού «είναι θέλημα του Θεού».



Λίγες ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές, κι ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η νίκη θα κριθεί στο νήμα, το στρατόπεδο απερχόμενου προέδρου κάνει ό,τι μπορεί για να εκμεταλλευτεί το φάουλ του Μούρντοκ.

Ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα, σε συνέντευξή του στο NBC και τον Τζέι Λένο, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Καταδικάζοντας την επίμαχη δήλωση, είπε: «Ο βιασμός είναι βιασμός, είναι έγκλημα».

«Ακριβώς γι' αυτό το λόγο δεν θες τέτοιους πολιτικούς, κυρίως άνδρες, να αποφασίζουν για θέματα υγείας των γυναικών» πρόσθεσε, σημειώνοντας επίσης ότι οι γυναίκες είναι ικανές να αποφασίζουν μόνες τους και το δικαίωμα των πολιτικών να παρεμβαίνουν κρίνεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτές τις εκλογές.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς χαρακτήρισε τα σχόλια του Μούρντοκ «εξοργιστικά και υποτιμητικά για τις γυναίκες».

Η ψήφος των γυναικών στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου ενδέχεται να καθορίσει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει και οι δύο υποψήφιοι θα δώσουν μάχη στήθος με στήθος.

Ο Ρίτσαρντ Μούρντοκ προσπάθησε να ανασκευάσει την αρχική του δήλωση, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους ότι θεωρεί τον βιασμό ειδεχθή πράξη και λυπάται εάν οι δηλώσεις του δημιούργησαν εσφαλμένη εντύπωση.

Το κακό όμως είχε γίνει. Οι Ρεπουμπλικάνοι βρίσκονται πλέον σε μειονεκτική θέση, αφού αντί να επιτίθενται στον Ομπάμα για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του, πρέπει να απολογούνται για τις θέσεις του υποψήφιου γερουσιαστή.


Πηγή: in.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)