to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:12 | 26.03.2013

Οικονομία

«Ο Βγενόπουλος και οι φίλοι του ξεφορτώνονται τα δάνεια τους ενώ διατηρούν τις καταθέσεις τους»

«Κάποιοι στην Αθήνα πανηγυρίζουν και κάποιοι στην Λευκωσία κλαίνε, αφού τα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών θα μείνουν στην Ελλάδα και η Κύπρος θα επωμιστεί τα δάνεια»


ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Ανησυχία εκφράζουν τα κόμματα της Κύπρου για την συμφωνία αναφορικά με την εξαγορά των εργασιών των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.
Ιδιαίτερα έντονος παρουσιάστηκε στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών της Βουλής Νικόλας Παπαδόπουλος λέγοντας ότι έγινε κλοπή των κυπριακών τραπεζών.


Ο κύριος Παπαδόπουλος είπε ότι κάποιοι στην Αθήνα πανηγυρίζουν και κάποιοι στην Λευκωσία κλαίνε, αφού τα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών θα μείνουν στην Ελλάδα και η Κύπρος θα επωμιστεί τα δάνεια.


Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι ο κύριος Βγενόπουλος και οι φίλοι του θα διατηρήσουν 100% τις καταθέσεις τους, ενώ διαγράφονται τα δάνεια τους που ανέρχονται σε εκατομμύρια.


Ο κύριος Παπαδόπουλος διερωτήθηκε επίσης αν η Λαϊκή θα συνεχίσει την δικαστική διαδικασία που κίνησε εναντίον του Προέδρου της Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, ο οποίος κατηγορείται για παρέμβαση στην αγορά με στόχο τον αθέμιτο πλουτισμό.


Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης είπε ότι τα 2/3 των 9 δισεκατομμυρίων που δάνεισε ο ΕΛΑ στην Λαϊκή έχουν διοχετευτεί στην Ελλάδα και πρέπει αυτές οι υποχρεώσεις να παραμείνουν εκεί.


Ο κύριος Κατσουρίδης είπε ότι εμποδίζει την συμφωνία ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας ο οποίος θέλει να μεταφερθούν στην Κύπρο τα δάνεια των τραπεζών που θα εξαγοραστούν.


Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος είπε ότι ο Υπουργός Οικονομικών αγωνίζεται ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για να προστατευτούν τα συμφέροντα της Κύπρου.


Είπε πάντως ότι στεναχωρεί η στάση που τηρεί η Τράπεζα Πειραιώς.
 
Πηγή: astra.com.cy via pressproject.gr

tags: κύπρος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)