to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:05 | 10.02.2015

Πολιτική

Ο Βενιζέλος ερμηνευτής της εντολής του λαού: Όχι ρήξη

Ο αρχηγός του μικρότερου κόμματος του κοινοβουλίου μίλησε σήμερα επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης


Αρνητικός στην εμπλοκή του αμερικάνικου παράγοντα στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εταίρους εμφανίσθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Στόχος πρέπει να είναι η ολοκλήρωση του προγράμματος και η συντεταγμένη έξοδος από το μνημόνιο με πιστωτική γραμμή, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Ακούω και διαβάζω πως μπορεί και οι ΗΠΑ να βοηθήσουν. Είναι τεράστιο λάθος, που διπλασιάζεται επειδή είναι σκηνές που έχουμε ζήσει», είπε χαρακτηριστικά κατηγορώντας του Υπουργούς της κυβέρνησης ότι «αναζητούν καταφύγιο» σε δηλώσεις στήριξης εκ μέρους του Προέδρου Ομπάμα.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «προσπαθεί εκ του ρόλου του να εμφανιστεί αμετακίνητος προς τα μέσα και συμβιβαστικός προς τα έξω» και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη ότι κάνει «πιρουέτες».

«Η εντολή του λαού είναι διαπραγμάτευση, αλλά όχι ρήξη. Διαπραγμάτευση σκληρή, αλλά όχι επιπόλαιη. Η παραμονή στο ευρώ και όχι οριακά παιχνίδια με τεράστιο κίνδυνο. Ο κίνδυνος είναι εκβιαστικές καταστάσεις εντός ευρώ που σε κάνουν να θέλεις να βγεις εκτός ευρώ για να γλιτώσεις. Έχουμε την εμπειρία της Κύπρου» πρόσθεσε.

Ακόμη επεσήμανε πως η Βουλή δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης, καθώς «όλα συντελούνται ερήμην της Βουλής».

«Την τελική επίσημη θέση της χώρας δεν την γνωρίζει και δεν καλείται να την εγκρίνει η Βουλή», είπε ο Ε. Βενιζέλος και πρόσθεσε πως «η στροφή θέλει προσοχή για να μη συμβούν ατυχήματα καθ’ όδόν. Όχι λόγω βούλησης, αλλά λόγω άγνοιας, για λόγους τεχνικούς».

Με πληροφορίες από Ναυτεμπορική

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)