to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο βασιλιάς των κοριών και ο άρχων του πολιτικού αμοραλισμού

«Όλες οι προοδευτικές δυνάμεις ας σπεύσουν με το πρόγραμμά τους για μία προοδευτική σύγκλιση. Διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με την οργή του λαού για την συνέχιση αυτού του άθλιου καθεστώτος»


Στον πυρήνα της κρατικής εξουσίας έχει αναγάγει τις υποκλοπές το καθεστώς Μητσοτάκη. Όχι τυχαία βέβαια. Το βασίλειο του κοριού δεν είναι αυτοσκοπός για τον Μητσοτάκη αλλά το μέσον. Το μέσον για να εξουδετερώσει τους πολιτικούς αντιπάλους του και να βγει ανέγγιχτος από την διαφθορά, το ψέμα και τον πολιτικό αμοραλισμό που τον διακατέχει. Προσπάθησε να «πνίξει» με κάθε τρόπο το κρίσιμο αυτό ζήτημα αλλά δεν τα κατάφερε. Είναι ενδεικτική της προσπάθειας του να συγκαλύψει το σκάνδαλο από την αναφορά της επιτροπής PEGA ότι η κυβέρνηση αρνείται να συνεργαστεί. Βοά όχι μόνο το πανελλήνιο αλλά και η υφήλιος για την εκτροπή αυτή. Μετά το άρθρο των FINANCIAL TIMES, όπου αναφέρεται στο ενδεχόμενο παραπομπής στη Δικαιοσύνη του Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο ECONOMIST υπογραμμίζει ότι «ο Μητσοτάκης έχει παραδεχθεί ότι η ΕΥΠ κατασκοπεύει χιλιάδες πολίτες για λόγους εθνικής ασφαλείας» κάνοντας λόγο για «υπονόμευση της αξιοπιστίας του πρωθυπουργού».

Ο Μητσοτάκης δεν ψεύδεται απλά για την πολιτική του σε όλους τους τομείς αλλά με τους κοριούς του συρρικνώνει στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Προχωρά σε καταπάτηση κάθε ηθικής αρχής και παράλληλα κατηγορεί αυτούς που τον αποκαλύπτουν όπως τον Βαξεβάνη ως πράκτορα του Πούτιν! Όλα αυτά για να κρατηθεί στην εξουσία με κάθε μέσον. Η στάση του «άριστου των αρίστων» είναι η επιτομή του πολιτικού αμοραλισμού. Είναι δε τόσο εκτεθειμένος που για το ζήτημα αυτό που κρύβεται και αρνείται να παραστεί στη βουλή στην επερώτηση Τσίπρα.

Αρπακτικά τύπου Πέτσα για τα «κόκκινα δάνεια», απευθείας αναθέσεις σε κολλητούς, άρνηση μείωσης ΦΠΑ στα τρόφιμα και ΕΦΚ στα καύσιμα, πολιτικές με τις οποίες θησαυρίζουν οι πάροχοι ενέργειας, ακρίβεια πρωτοφανής για τα λαϊκά νοικοκυριά, είναι μερικά μόνο από τα «κατορθώματα» του Μητσοτάκη. «Κατορθώματα» και επιλογές που στόχο έχουν την τεράστια αναδιανομή εισοδημάτων υπέρ των πλουσίων και σε βάρος των μισθωτών, συνταξιούχων. Οι δε μικρομεσαίοι θα συρρικνωθούν μέχρι εξαφάνισης οι περισσότεροι όπως άλλωστε ορίζει το σχέδιο Πισσαρίδη που για τον επικεφαλής του καθεστώτος είναι ευαγγέλιο.

Αυτή την πορεία παρακμής για την χώρα μόνο μία δύναμη μπορεί να ανακόψει. Η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε πρώτη δύναμη και με διαφορά στις εκλογές όποτε και αυτές γίνουν. Είναι εφικτός ο σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης με την απλή αναλογική. Όλες οι προοδευτικές δυνάμεις ας σπεύσουν με το πρόγραμμά τους για μία προοδευτική σύγκλιση. Διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με την οργή του λαού για την συνέχιση αυτού του άθλιου καθεστώτος.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)