to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:00 | 30.06.2022

Πολιτισμός

Ο Τζον Γουίλιαμς θα αποσυρθεί μετά τη σύνθεση της μουσική για την ταινία Indiana Jones 5

Ο Τζον Γουίλιαμς, διάσημος συνθέτης της μουσικής των ταινιών Jurassic Park, Star Wars και Harry Potter πρόκειται να αποσυρθεί μετά την ολοκλήρωση του έργου του στην επερχόμενη ταινία Indiana Jones 5.


Σε συνέντευξή του στο AP, ο 90χρονος Γουίλιαμς αποκάλυψε: «Αυτή τη στιγμή εργάζομαι στο Indiana Jones 5, το οποίο ο Χάρισον Φορντ –ο οποίος είναι αρκετά νεότερος από εμένα– νομίζω ότι έχει ανακοινώσει ότι θα είναι η τελευταία του ταινία».

«Έτσι, σκέφτηκα: “Αν ο Χάρισον μπορεί να το κάνει, τότε ίσως μπορώ και εγώ”», τόνισε.

Ο πέντε φορές βραβευμένος με Όσκαρ συνθέτης δήλωσε ότι θα συνεχίσει να ασχολείται με τη μουσική. Προς το παρόν γράφει ένα κονσέρτο για πιάνο για τον Emanuel Ax μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ «A Gathering of Friends» με τον τσελίστα Yo-Yo Ma. Το άλμπουμ, που κυκλοφόρησε στις 20 Μαΐου, περιλαμβάνει κονσέρτα για βιολοντσέλο και νέες διασκευές της μουσικής των ταινιών Schindler's List, Lincoln και Munich.

Ο Γουίλιαμς ολοκλήρωσε τη συνέντευξη με μια αισιόδοξη νότα, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τις δυνατότητες ενός μέλλοντος που πιθανότατα θα χάσει: «Θα ήθελα να είμαι κοντά στα 100 χρόνια για να δω τι κάνουν οι άνθρωποι με την ταινία και τον ήχο και τα χωρικά, ακουστικά και οπτικά εφέ. Υπάρχει ένα τεράστιο μέλλον, νομίζω» είπε.

Η πρώτη εικόνα από το Indiana Jones 5 αποκαλύφθηκε πρόσφατα από τον Χάρισον Φορντ στο Star Wars Celebration στις 26 Μαΐου, ο οποίος τόνισε ότι είναι «πολύ περήφανος για την ταινία». Ο ηθοποιός απέτισε φόρο τιμής στον Γουίλιαμς στην εκδήλωση, προσθέτοντας: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα που μπορώ να συγχαρώ τον Τζον για τα 90α γενέθλιά του. Είπα στον Τζον σε μια άλλη περίσταση ότι είχαμε την ευκαιρία να είμαστε μαζί και ότι η μουσική με ακολουθεί όπου κι αν πάω. Και είμαι χαρούμενος γι' αυτό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)