to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:01 | 11.05.2017

Πολιτική

Ο Τζήμερος γρονθοκόπησε περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ - Για ενέργειες εκφασισμού κάνει λόγο η Ρ. Δούρου και ο ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

"Ο Θάνος Τζήμερος γρονθοκόπησε μόλις στο Περιφερειακό συμβούλιο την Περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ Αλεξάνδρα Μπαλού αφού πρώτα έσκισε αφίσες", ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο Γιώργος Καραμέρος - "Καμία αιτιολογία δεν υπάρχει για ενέργειες εκφασισμού της δημόσιας ζωής", δηλώνει η Ρένα Δούρου - Είναι αυτονόητη η απερίφραστη καταδίκη τέτοιου είδους φασιστικών συμπεριφορών, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ


Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με πρωταγωνιστή τον περιφερειακό σύμβουλο Θάνο Τζήμερο ο οποίος εισήλθε στην αίθουσα της συνεδρίασης σκίζοντας αφίσες που είχαν κολλήσει στην είσοδο μέλη της παράταξης του ΚΚΕ. Όταν οι παριστάμενοι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ διαμαρτυρήθηκαν δείχνοντας του τις σκισμένες αφίσες ο κ. Τζήμερος αντέδρασε γρονθοκοπώντας τρεις φορές -σύμφωνα με μαρτυρίες παρισταμένων- την Αλεξάνδρα Μπαλού, γνωστό στέλεχος του κόμματος και μέλος της ΚΕ. Ακολούθησαν έντονες αντιδράσεις ενώ σύσσωμο το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την αποβολή του κ. Τζήμερου από την αίθουσα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος.

"Πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια που προσβάλει τον διάλογο και τη Δημοκρατία. Τον λόγο έχει τώρα η δικαιοσύνη" τόνισε ο κ. Καραμέρος. 

Η συνεδρίαση διεξαγόταν στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών στον Χολαργό.

Περιφερειακοί σύμβουλοι δήλωσαν στο left.gr, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τζήμερος προβαίνει σε τέτοιου είδους ενέργειες. 


Η δήλωση της Ρένας Δούρου σχετικά με την επίθεση Θ. Τζήμερου στην Α. Μπαλού:
Η επίθεση του Περιφερειακού Συμβούλου Θάνου Τζήμερου κατά της Περιφερειακής Συμβούλου της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής» Αλεξάνδρας Μπαλού, είναι απολύτως καταδικαστέα. Και παράλληλα η απαράδεκτη αυτή ενέργεια αποκαλύπτει τη συνειδητή προσπάθεια καταβαράθρωσης του κύρους του κορυφαίου συλλογικού δημοκρατικού οργάνου της Περιφέρειας, του Περιφερειακού Συμβουλίου. Καμία αιτιολογία δεν υπάρχει για ενέργειες εκφασισμού της δημόσιας ζωής.


 

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Τζήμερος δεν είναι γραφικός, είναι επικίνδυνος

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση του Θ. Τζήμερου στην Περιφερειακή Σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αττικής» Αλ. Μπαλού:

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Θ. Τζήμερος ήταν γνωστός, μέχρι πρότινος, για τις αντικομμουνιστικές, ακροδεξιές και παραληρηματικές δηλώσεις του, με τις οποίες προσπαθούσε εναγωνίως να τραβήξει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

Με τη σημερινή, βίαιη επίθεσή του εναντίον της Περιφερειακής Συμβούλου Αττικής Αλ. Μπαλού, ξεπερνά πλέον κάθε όριο, και αποδεικνύει την πραγματική ιδεολογία του. Ο κ. Τζήμερος δεν είναι γραφικός, είναι επικίνδυνος. Είναι αυτονόητη η απερίφραστη καταδίκη τέτοιου είδους φασιστικών συμπεριφορών.

 


"Ο Θάνος Τζήμερος γρονθοκόπησε μόλις στο Περιφερειακό συμβούλιο την Περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ Αλεξάνδρα Μπαλού αφού πρώτα έσκισε αφίσες", ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο Γιώργος Καραμέρος:

"Το Περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε την αποβολή του Θάνου Τζήμερου μετά την βιαιοπραγία του εναντίον της Αλεξάνδρας Μπαλού. Επικίνδυνος"

Δείτε τα βίντεο:

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την «άθλια και θρασύδειλη συμπεριφορά του γνωστού φασιστοειδούς Τζήμερου, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο οποίος, αφού πρώτα έσκισε αφίσες που καλούσαν τους εργαζόμενους στην απεργία στις 17 Μάη, στη συνέχεια προπηλάκισε και χτύπησε την Αλεξάνδρα Μπαλού, περιφερειακή σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης και στέλεχος του ΚΚΕ, που του ζήτησε το λόγο».

«Πρόκειται για έναν σεσημασμένο, υστερικό εχθρό των αγώνων του λαού, ο οποίος κατ' επανάληψη προκαλεί, δημιουργεί επεισόδια και εκφράζει το μίσος του απέναντι στο εργατικό-λαϊκό κίνημα» υπογραμμίζει το ΚΚΕ, καταλήγοντας: «Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης μαζί με άλλους συμβούλους, καταδίκασαν το γεγονός και ζήτησαν την αποβολή του Τζήμερου από τη συνεδρίαση, όπως και έγινε».


Αλ. Μπαλού: Ο Θ. Τζήμερος είναι ένα υστερικό φασιστοειδές (βίντεο)

Για την επίθεση που δέχτηκε από τον Θάνο Τζήμερο στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, η Περιφερειακή Σύμβουλος και στέλεχος του ΚΚΕ, Αλεξάνδρα Μπαλού."Ο συγκεκριμένος τύπος είναι ένα υστερικό φασιστοειδές. Έσκισε για άλλη μια φορά τις αφίσες που οι εργαζόμενοι έχουν κολλήσει στον χώρο εργασίας τους, διότι το Υπουργείο Εργασίας είναι χώρος εργασίας για τους υπαλλήλους, στον οποίο συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο. Έσκισε για άλλη μια φορά όπως κάνει πάντα, όπου βρίσκει ανακοινώσεις για κινητοποιήσεις τις σκίζει. Διότι στην ουσία είναι ακριβώς εχθρός κάθε λαϊκού αγώνα των εργαζομένων", ανέφερε η κ. Μπαλού για τον κ. Τζήμερο και πρόσθεσε:

"Εμείς λοιπόν υπερασπιστήκαμε το δικαίωμά μας να κολλάμε αυτές τις αφίσες, υπερασπιστήκαμε το δικαίωμά μας να μιλάμε για την απεργία που έχουμε στις 17 του μήνα. Σε αυτή μας την παρέμβαση, γιατί σκίζει τις αφίσες, ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα, και έσπρωξε τον συνάδελφο και εμένα με χτύπησε και μια και δυο φορές.. Μου επιτέθηκε. Είναι, επιτρέψτε μου, και δειλία να μην το παραδέχεται. Το είδαν όλοι ότι με χτύπησε κανονικά. Αλλά τέτοιοι είναι νομίζω με αυτές τις συμπεριφορές...".

Απαντώντας στον κ. Τζήμερο, ο οποίος ζήτησε να δημοσιοποιηθεί το βίντεο, καθώς καταγράφεται η συνεδρίαση, η κ. Μπαλού, δήλωσε:

"Ας δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε. Είμαι η Αλεξάνδρα Μπαλού, μέλος του ΚΚΕ. Αυτό είναι που κάνει τον λόγο μου καθαρό και έντιμο και όλοι οι άλλοι που είδαν μέσα τα γεγονότα. Το Περιφερειακό Συμβούλιο απέβαλε για αυτή του τη συμπεριφορά τον Τζήμερο. Νομίζουμε λοιπόν ότι αυτό είναι το ποιόν του συγκεκριμένου, αυτά τα φαινόμενα φυσικά απαντιώνται με τη συμμετοχή των εργαζομένων στους αγώνες, γιατί Τζήμεροι υπάρχουν πολλοί που προσπαθούν και να τρομοκρατήσουν και να εμποδίσουν αγώνες και την ελεύθερη έκφραση. Και γι' αυτό επιτρέψτε μου να καλέσω και τους εργαζόμενους στις 17 του μήνα να έχουν μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση".

 

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)