to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο Τζαβέντ Ασλάμ δικαιούται άσυλο: Εξετάστηκε σε δεύτερο βαθμό το αίτημα (βίντεο)

Μετά από 25 (!) χρόνια παραμονής στην Ελλάδα, χωρίς ούτε μία μετακίνηση σε άλλη χώρα, ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “η Ενότητα” ζητά και πρέπει να πάρει άσυλο στην Ελλάδα


Σήμερα εξετάστηκε σε δεύτερο βαθμό το αίτημα ασύλου του Τζαβέντ Ασλάμ, του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας. Η απόφαση αναμένεται από το Σεπτέμβριο και μετά. Ο Τζαβέντ ζει στην Ελλάδα τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι θα μιλήσουν με τα θερμότερα λόγια για την ενεργή του συμμετοχή στον αγώνα για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, μάλιστα με παρέμβαση και σε ευρύτερες κοινωνικές και εργατικές διεκδικήσεις. Διώκεται από το κράτος του Πακιστάν για τη δικαιωματική δράση του. 

Στο φακό του left.gr μιλάει η Μαρία Παπαμηνά, δικηγόρος συντονίστρια νομικής υπηρεσίας του Ελληνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες:

Το αίτημα του Τζ. Ασλάμ έχει ήδη απορριφθεί σε πρώτο βαθμό. Η αιτιολογία, ότι δεν διώκεται στη χώρα του, αγνοώντας πλήρως τις διώξεις που έχει υποστεί από το Πακιστάν, όλα αυτά τα χρόνια. Στο πλευρό του Τζαβέντ στέκονται πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, συλλογικότητες μεταναστών και προσφύγων, οργανισμοί προάσπισης δικαιωμάτων του ανθρώπου. Πρόσφατα ξεκίνησε πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών, στην οποία ήδη συγκαταλέγεται ένας σημαντικός πρώτος αριθμός. Η συλλογή συνεχίζεται πλέον και στο διαδίκτυο (δείτε παρακάτω το κάλεσμα).

Βρείτε τον σύνδεσμο για να υπογράψετε, εδώ.

Πάνος Σκουρλέτης: Κρίνεται το δικαίωμά του για ελευθερία και δικαιοσύνη. Κρίνονται και οι αξίες της ελληνικής Πολιτείας

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε μήνυμά του:

Σήμερα στην Επιτροπή Ασύλου δεν κρίνεται μόνο εάν ο, επί 24 χρόνια στην Ελλάδα, Τζαβέντ Ασλάμ θα παραμείνει στη χώρα. Κρίνονται η συλλογική διαδρομή του, οι αγώνες, οι ιδέες του. Κρίνεται το δικαίωμά του για ελευθερία και δικαιοσύνη. Κρίνονται και οι αξίες της ελληνικής Πολιτείας.

 κείμενο που λέει "Tweet Panos Skourletis @pskourl Σήμερα στην Επιτροπή Ασύλου δεν κρίνεται μόνο εάν O, επί 24 χρόνια στην Ελλάδα, Τζαβέντ Ασλάμ θα παραμείνει στη χώρα. Κρίνονται η συλλογική διαδρομή του, οι αγώνες, οι ιδέες του. Κρίνεται το δικαίωμά του για ελευθερία και δικαιοσύνη. Κρίνονται και οι αξίες της ελληνικής Πολιτείας"

Δήλωση του τ. Προέδρου της Βουλής και βουλευτή Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Βούτση για το αίτημα ασύλου του Τζαβέντ Ασλάμ:

Η απόδοση ασύλου στον Τζαβέντ Ασλάμ έχει μια πολύ ευρύτερη σημασία για τη χώρα μας από την απόλυτα τεκμηριωμένη νομικά και ηθικά βάση για το αίτημα του. Θα είναι η ελάχιστη τιμή προς τον ίδιο και τους αγώνες του, αλλά θα είναι τιμή και για τη χώρα μας η αναγνώριση των πολύχρονων μαχητικών του αγώνων στο πεδίο ενάντια στη ρατσιστική και φασιστική βία και στη διεκδίκηση με όλους τους αλληλέγγυους των δικαιωμάτων σε κρίσιμες καμπές όπου δοκιμάστηκε η χώρα μας, η κοινωνία μας και η πραγματική διαδικασία δημιουργικής συμβίωσης και ενσωμάτωσης της Πακιστανικής κοινότητας. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα αφήσει ισχυρό αρνητικό αποτύπωμα για τη Δημοκρατία και για την ίδια τη χώρα πέραν και του πλήγματος στις συνειδήσεις της μεγάλης δημοκρατικής πλειοψηφίας του λαού μας και των μεταναστών και των προσφύγων με τους οποίους συμβιώνουμε.

Όπως τονίζουν η Πακιστινική Κοινότητα Ελλάδος «Η Ενότητα» και η Πρωτοβουλία Άσυλο στον Τζαβέντ Ασλάμ:

Μετά από 25 (!) χρόνια παραμονής στην Ελλάδα, χωρίς ούτε μία μετακίνηση σε άλλη χώρα, ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “η Ενότητα” ζητά και πρέπει να πάρει άσυλο στην Ελλάδα.

Εδώ και πολλά χρόνια είναι μπροστά στους αγώνες όλων των μεταναστών και των προσφύγων για δικαιώματα και ελευθερίες, για άσυλο και χαρτιά για όλους, για την ισότιμη ένταξη στην κοινωνία , στην εκπαίδευση, την δημόσια υγεία, την εργασία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)