to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:00 | 31.01.2018

Διεθνή

Ο Τζ. Πιτέλα αποχωρεί από την προεδρία της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών

Toν Τζιάνι Πιτέλα θα αντικαταστήσει για μια μεταβατική περίοδο ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Γερμανός Ούντο Μπούλμαν, ως την εκλογή νέου Προέδρου από την ομάδα των Σοσιαλιστών, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί στα μέσα Μαρτίου


Την απόφασή του να αποχωρήσει από την Προεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να ξεκινήσει εκλογική εκστρατεία για την υποψηφιότητά του στην περιφέρεια των Βασιλικάτων στις ιταλικές εκλογές της 4ης Μαρτίου, ανακοίνωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Τζιάνι Πιτέλα.

Toν Τζιάνι Πιτέλα θα αντικαταστήσει για μια μεταβατική περίοδο ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Γερμανός Ούντο Μπούλμαν, ως την εκλογή νέου Προέδρου από την ομάδα των Σοσιαλιστών, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί στα μέσα Μαρτίου.

Κληθείς να σχολιάσει, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αν στις επόμενες ευρωεκλογές υπάρχει πιθανότητα το ιταλικό κόμμα των Σοσιαλιστών Δημοκρατών, μαζί με άλλα εθνικά σοσιαλιστικά κόμματα να δημιουργήσουν μια κοινή - πιο ισχυρή φιλοευρωπαϊκή πολιτική ομάδα με το κόμμα του Γάλλου Προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν, ο Τζιάνι Πιτέλα υπήρξε σαφής: «Το ιταλικό κόμμα των Σοσιαλιστών Δημοκρατών του Ρέντζι ανήκει στην πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Σχολιάζοντας, δε, τη συνάντηση που είχαν τον περασμένο Νοέμβριο ο Ματέο Ρέντζι και ο Εμμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι, ο Τζιάνι Πιτέλα είπε ότι ήταν μια πολιτική συνάντηση και όχι γάμος. Σημείωσε, ωστόσο, ότι το ιταλικό σοσιαλιστικό κόμμα είναι ανοιχτό για διάλογο με όλες τις ευρωπαϊκές δυνάμεις που τάσσονται κατά της οικονομικής λιτότητας. Εξέφρασε πάντως την αντίθεσή του με τα σενάρια περί «Μακρονοποίησης» του κόμματος των Σοσιαλιστών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)