to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Ο Τσίπρας είναι εκνευρισμένος γιατί έχει νεύρα!»

Η «ανάλυση» για τα «νεύρα» του Τσίπρα επικεντρώνει στις «επιθέσεις» προς τη Φ. Γεννηματά και τον Κ. Μητσοτάκη


Δεν προκαλεί απορία μεν, αξίζει να σημειωθεί δε. Κατά καιρούς –όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, τόσο και συχνότερα– εμφανίζονται σε φιλικές προς τη ΝΔ ιστοσελίδες, «αναλύσεις» που παραπέμπουν περισσότερο σε «ψυχογράφημα» παρά σε σοβαρή ανάλυση. Διαβάζει έτσι κανείς αναλύσεις του τύπου «με πολλά νεύρα ο Τσίπρας – οργισμένος για το debate, επιθέσεις σε Μητσοτάκη, Φώφη» ή «ο Τσίπρας ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα» και άλλα παρεμφερή, που εκ πρώτης όψεως μοιάζουν με αναλύσεις –μόνο τέτοιες όμως δεν είναι. Εκείνο που αποτυπώνουν είναι στην καλύτερη περίπτωση ευσεβείς πόθοι και στη χειρότερη κάνουν απροκάλυπτη αναπαραγωγή της προπαγάνδας της ΝΔ –μεταφέρουν δηλαδή τις ελπίδες, τους πόθους, τις αναμονές της.

Για παράδειγμα, η «ανάλυση» για τα «νεύρα» του Τσίπρα επικεντρώνει στις «επιθέσεις» προς τη Φ. Γεννηματά και τον Κ. Μητσοτάκη. Η πραγματικότητα δεν είναι ότι ο πρωθυπουργός έχει... νεύρα. Αλλά το ότι άσκησε εμπεριστατωμένη κριτική στη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κυρίως στο ΚΙΝΑΛ αλλά και στο ΚΚΕ, ότι έπαιξαν το παιχνίδι του Μητσοτάκη που θέλει να αποφύγει και τα έχει καταφέρει, την πρόσωπο με πρόσωπο συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα, γνωρίζοντας προφανώς ότι ο πρωθυπουργός θα επικρατήσει. Η «ανάλυση» προκειμένου να πλήξει τον πρωθυπουργό, δεν «αναλύει» αλλά μετατρέπεται σε αυτόκλητο υπερασπιστή της Γεννηματά και του Κουτσούμπα. Την ίδια στιγμή, παρουσιάζει τον Γ. Βαρουφάκη θύμα της «οργής» του Τσίπρα, λόγω των... «αποκαλύψεων» που κάνει σχετικά με το πρώτο εξάμηνο του 2015, ενώ ο χαρακτηρισμός «συστημική προσωπικότητα» που   πηύθυνε ο πρωθυπουργός στον πρώην υπουργό, αποδίδεται στην... οργή του. Το γεγονός ότι μπορεί, εντέλει, να μην ευσταθεί η εκδοχή του Γ. Βαρουφάκη, ούτε φυσικά περνάει από το μυαλό του ανώνυμου (πάντα) αναλυτή. Ο οποίος πάντως συνεχίζει ακάθεκτος: «ο Τσίπρας δείχνει διαφορετικός», γράφει, άνευ λοιπών στοιχείων. «Προβληματισμένος, θυμωμένος και νευρικός». «Μονίμως εκνευρισμένος, σε σημείο να του ξεφεύγουν ακραίες εκφράσεις -όπως ότι το πρόγραμμα της ΝΔ “στάζει ανθρώπινο αίμα”- προσπαθεί να κρύψει την αμηχανία του με μια προσποιητή ευγένεια, που όμως αποκαλύπτει την δυσφορία του για την εξέλιξη των πραγμάτων». Με άλλα λόγια, ο Τσίπρας είναι εκνευρισμένος γιατί έχει... νεύρα! Πρόκειται για «σοβαρή» ανάλυση μεγατόνων.

Στην οποία μάλιστα, στο τέλος, προστίθενται και πινελιές, προφανώς σε αναζήτηση κάποιας αληθοφάνειας, περί μελλοντικών σχεδιασμών του Αλέξη Τσίπρα. Σχεδιασμών δύσκολων, για δήθεν μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ, μια «διαδικασία επίπονη, μακρόχρονη, που θα απαιτήσει συγκρούσεις και συμβιβασμούς». «Άλλη μια αίτια για εκνευρισμό για τον Αλέξη Τσίπρα». Γιατί σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τους ανώνυμους αναλυτές, ο Τσίπρας πρέπει οπωσδήποτε να τελεί σε κατάσταση νευρικής κρίσης... Και είναι έτσι, αφού έτσι νομίζουν κάποιοι μιντιακοί κύκλοι που επιθυμούν σφόδρα να (ξανα)καθορίσουν τις τύχες ενός τόπου που θεωρούν τσιφλίκι τους. Θα τους αφήσουμε;

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)