to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:15 | 30.12.2022

Διεθνή

O Τσιν Γκανγκ νέος Υπουργός Εξωτερικών της Κίνας

Η Κίνα διόρισε τον Τσιν Γκανγκ στη θέση του υπουργού Εξωτερικών, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό ραδιόφωνο.


Η Κίνα διόρισε τον Τσιν Γκανγκ, έναν έμπιστο συνεργάτη του προέδρου Σι Τζινπίνγκ, στη θέση του υπουργού Εξωτερικών, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό ραδιόφωνο.

Ο Τσιν, 56 χρόνων και νυν πρεσβευτής της Κίνας στις ΗΠΑ, αντικαθιστά τον Γουάνγκ Γι, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών την τελευταία δεκαετία. Ο 69χρονος Γουάνγκ προήχθη τον Οκτώβριο στο Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος και αναμένεται να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στην εξωτερική πολιτική.

Ανερχόμενος αστέρας στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Τσιν πέρασε από διάφορες θέσεις, περιλαμβανομένων αυτής του εκπροσώπου του υπουργείου και θέσεων στην κινεζική πρεσβεία στη Βρετανία.

Υπηρέτησε ως επικεφαλής πρωτοκόλλου του Σι από το 2014 ως το 2018.

Μετά το διορισμό του, ο Τσιν θα επιστρέψει στο Πεκίνο από την Ουάσινγκτον έπειτα από 17 μήνες ως 11ος πρεσβευτής της Κίνας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ποιος είναι ο Τσιν Γκανγκ

Ο Τσιν Γκανγκ, γεννημένος στις 19 Μαρτίου 1966, είναι Κινέζος διπλωμάτης και μέχρι πρόσφατα ο Κινέζος Πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήταν υφυπουργός Εξωτερικών της Κίνας πριν από την αποστολή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Qin Gang γεννήθηκε στο Tianjin τον Μάρτιο του 1966. Έλαβε πτυχίο Νομικής στη διεθνή πολιτική από το Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων το 1988.

Μετά την αποφοίτησή του από το κολέγιο, ο Τσιν εργάστηκε ως μέλος του προσωπικού στο Γραφείο Υπηρεσιών του Πεκίνου για Διπλωματικές Αποστολές. Το 1992 εισήλθε στο Υπουργείο Εξωτερικών ως ακόλουθος και Γ' Γραμματέας στο Τμήμα Δυτικοευρωπαϊκών Υποθέσεων. Αργότερα, εργάστηκε στην Κινεζική Πρεσβεία στο Ηνωμένο Βασίλειο ως Γραμματέας και Σύμβουλος από το 1995 έως το 2005 και εργάστηκε στο Τμήμα Πληροφοριών του Υπουργείου Εξωτερικών ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και εκπρόσωπος από το 2005 έως το 2010.

Τον Σεπτέμβριο του 2010, ο Τσιν διορίστηκε Απεσταλμένος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τον Δεκέμβριο του 2011 επέστρεψε στο Πεκίνο για να υπηρετήσει ως γενικός διευθυντής του Τμήματος Πληροφοριών του Υπουργείου Εξωτερικών. Από το 2014 έως το 2017, ο Qin υπηρέτησε ως Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Πρωτοκόλλου του Υπουργείου Εξωτερικών. Έγινε Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών της Κίνας το 2017 και Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Κίνας τον Σεπτέμβριο του 2018.

Τον Ιούλιο του 2021, ο Τσιν έγινε ο 11ος Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στις Ηνωμένες Πολιτείες, διαδεχόμενος τον Cui Tiankai, σύμφωνα με την απόφαση του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)