to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:28 | 14.05.2019

Διεθνή

Ο Τραμπ ζητεί από το Κογκρέσο επιπλέον 1,6 δισ., για νέα αποστολή στη Σελήνη

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζητεί από το Κογκρέσο 1,6 δισεκ. δολάρια επιπλέον για τη NASA ώστε οι Αμερικανοί να επιστρέψουν στη Σελήνη γρηγορότερα


  Η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε χθες Δευτέρα από το Κογκρέσο να αυξήσει τη χρηματοδότηση της αμερικανικής υπηρεσίας διαστήματος (NASA) κατά επιπλέον 1,6 δισεκ. δολάρια, ποσό που χαρακτήρισε «προκαταβολή» εντός των ορίων της προσπάθειας με σκοπό οι ΗΠΑ να ξαναστείλουν αστροναύτες στη Σελήνη ως το 2024.

   Το αίτημα για την αύξηση της χρηματοδότησης, που ανακοινώθηκε από τον Τραμπ μέσω Twitter, καταγράφεται σχεδόν δύο μήνες μετά τη δήλωση του αντιπροέδρου Μάικ Πενς πως η σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει να συντομευθεί κατά τέσσερα χρόνια το πρότερο χρονοδιάγραμμα της αμερικανικής υπηρεσίας διαστήματος προκειμένου αστροναύτες να εξερευνήσουν την επιφάνεια του φεγγαριού για πρώτη φορά από το 1972.

   Το επιπλέον κονδύλι το οποίο ζητά η κυβέρνηση Τραμπ θα αυξήσει τις δαπάνες της NASA το οικονομικό έτος 2020 στα 22,6 δισεκ. δολάρια. Το μεγαλύτερο μέρος της νέας χρηματοδότησης προορίζεται για την έρευνα και την ανάπτυξη ενός νέου συστήματος προσσελήνωσης, σύμφωνα με μια περίληψη του αναθεωρημένου προϋπολογισμού της που δημοσιοποίησε η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος.

   «Επί των ημερών της κυβέρνησής μου, αποκαθιστούμε το μεγαλείο της NASA και θα πάμε πίσω στη Σελήνη και μετά στον Άρη», ανέφερε ο Τραμπ μέσω Twitter χθες. «Αναθεωρώ τον προϋπολογισμό μου ώστε να συμπεριλάβει άλλα 1,6 δισεκ. δολάρια προκειμένου να επιστρέψουμε στο Διάστημα όντας οι κορυφαίοι!», πρόσθεσε.

   Ωστόσο αρκετοί εκφράζουν αμφιβολίες για το εάν το Κογκρέσο θα συναινέσει, αλλά και για το πόσο ρεαλιστικό είναι το χρονοδιάγραμμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)