to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:56 | 18.02.2020

Διεθνή

Ο Τραμπ μείωσε την ποινή του Δημοκρατικού πρώην κυβερνήτη του Ιλινόι που είχε καταδικαστεί για διαφθορά

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι μετέτρεψε την ποινή του Ροντ Μπλαγκόγιεβιτς, του πρώην Δημοκρατικού κυβερνήτη του Ιλινόι ο οποίος καταδικάστηκε για διαφθορά επειδή προσπάθησε να πουλήσει την έδρα στη Γερουσία της Πολιτείας που έμεινε κενή μετά την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία.


Ο Μπλαγκόγιεβιτς είχε εμφανιστεί στο τηλεοπτικό σόου Celebrity Apprentice του Τραμπ το 2010, ενώ ήταν υπόδικος. Στη συνέχεια καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών για διαδικτυακή απάτη, εκβιασμό και δωροληψία την εποχή που ήταν κυβερνήτης.

«Ήταν μια τρομακτικά μεγάλη, γελοία ποινή», είπε ο Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη βάση Άντριους, έξω από την Ουάσινγκτον, λίγο προτού αναχωρήσει για μια προεκλογική περιοδεία. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος ήταν παραγωγός του σόου πριν αναμιχθεί με την πολιτική.

Ο Μπλαγκόγιεβιτς, 63 ετών, απομακρύνθηκε από το αξίωμά του το 2009, όταν οι εισαγγελικές αρχές τον κατηγόρησαν ότι προσπάθησε να πουλήσει ή να ανταλλάξει την έδρα που έμεινε κενή στη Γερουσία μετά τη νίκη του Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές του 2008. Το 2018 το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του για μείωση της ποινής του.

Ο Δημοκρατικός πρώην κυβερνήτης προσπάθησε να εμφανιστεί ως θύμα φανατικών, πολιτικά υποκινούμενων εισαγγελέων, μια κατηγορία που ήταν βέβαιο ότι θα είχε απήχηση στον Τραμπ και τους υποστηρικτές του. «Κάποιοι στο υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI καταχρώνται την εξουσία τους για να ποινικοποιήσουν συνηθισμένες πολιτικές πρακτικές», έγραψε σε ένα άρθρο γνώμης στην εφημερίδα Wall Street Journal τον Μάιο του 2018. «Έμαθα με τον σκληρό τρόπο τι συμβαίνει όταν μια έρευνα οδηγεί στο πουθενά αφού η κυβέρνηση έχει επενδύσει, χρόνο, πόρους και εργατοώρες. Όταν δεν μπορούν να αποδείξουν το έγκλημα, το επινοούν», πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)