to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:41 | 23.05.2017

Διεθνή

Ο Τραμπ μειώνει τις κοινωνικές δαπάνες και αυξάνει τις αμυντικές στον πρώτο προϋπολογισμό του

Ο Ντόναλντ Τραμπ προτείνει μία σειρά πολιτικά και κοινωνικά ευαίσθητων περικοπών στο σχέδιο του πρώτου προϋπολογισμού του για το οικονομικό έτος που αρχίζει τον Οκτώβριο, ενώ από την άλλη πλευρά αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες.


Ο Ντόναλντ Τραμπ προτείνει μία σειρά πολιτικά και κοινωνικά ευαίσθητων περικοπών στο σχέδιο του πρώτου προϋπολογισμού του για το οικονομικό έτος που αρχίζει τον Οκτώβριο, ενώ από την άλλη πλευρά αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες.

Περικοπές μεγαλύτερες των 800 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμένονται από το πρόγραμμα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας (Medicaid Program), αλλά και 192 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το πρόγραμμα διάθεσης τροφίμων στους φτωχούς.

Στις βασικές αρχές του σχεδίου προϋπολογισμού του προέδρου Τραμπ συμπεριλαμβάνονται η μείωση της βοήθειας που λαμβάνουν οι αγρότες, η επιβολή τέλους στις επιθεωρήσεις κρεάτων που πραγματοποιούν οι υπηρεσίες, αλλά και η πώληση ποσοστού 50% των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου που διαθέτουν οι ΗΠΑ. Παράλληλα, προτείνεται η εφαρμογή περικοπών στην Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ, με το ζήτημα αυτό να έχει διαφύγει της προσοχής του νομοθετικού έργου, τόσο από κυβερνήσεις των Δημοκρατικών, όσο κι από τις κυβερνήσεις των Ρεπουμπλικάνων.

Από την άλλη μεριά, προβλέπεται και αύξηση δαπανών στα κονδύλια του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, ενώ σύμφωνα με πρόταση που υπάρχει προβλέπεται η κατάθεση προκαταβολής για την κάλυψη του οικονομικού κόστους κατασκευής στα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Παράλληλα, το σχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει κονδύλιο 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την χρηματοδότηση προγράμματος που θα δίνει στους γονείς άδεια έξι εβδομάδων επί πληρωμή, τόσο για την γέννηση, όσο και για την υιοθέτηση ενός παιδιού.

Δαπάνες 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων προβλέπονται για την κάλυψη αναγκών των πολιτειακών κυβερνήσεων προκειμένου να ενισχυθεί η χρηματοδότηση της κατασκευής υποδομών, όπως δρόμοι, γέφυρες αεροδρόμια, αλλά και υποδομών οικονομικής ανάπτυξης.

Ωστόσο, πολιτικοί αναλυτές στην Ουάσιγκτον εκτιμούν ότι η πρόταση του Τραμπ θα γίνει δύσκολα αποδεκτή από τα μέλη του Κογκρέσου τα οποία προχωρούν στην κατάρτιση των δικών του προτάσεων για τη διαμόρφωση των δαπανών κατά το νέο οικονομικό έτος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)