to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο Τραμπ ευλογεί τα βασανιστήρια

Ο Τραμπ σε χθεσινή του συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, επειδή είναι πολύ νταής και μάλλον και σαδιστής, δήλωσε ότι θα πολεμήσει πολύ σκληρά τη διεθνή τρομοκρατία, με όλα τα μέσα.


Είπε, ότι είναι πεπεισμένος ότι τα βασανιστήρια λειτουργούν και δεν θα διστάσει να επαναφέρει ανακριτικές μεθόδους, όπως ο εικονικός πνιγμός, και θα ξανανοίξει τις μυστικές εγκαταστάσεις αποτρόπαιων ανακρίσεων αιχμαλώτων της CIA. Περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ.

Αυτό σημαίνει ότι ένας αιρετός πρόεδρος, όσο και πομπώδης και ψεύτης κι αν είναι και όσο κι αν μπορεί κανείς να βλέπει από μακριά τη γελοιότητα του, προπαγανδίζει στις αρχές του 21ου αιώνα τα θεσμοθετημένα κρατικά βασανιστήρια κατά των εχθρών του (εσωτερικών και εξωτερικών), ως μια αποδεκτή μέθοδο αποτελεσματικής επιβολής της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας.

Δηλαδή, μέθοδοι που έχουν θεσμικά τουλάχιστον εγκαταλειφθεί και απαγορευτεί με πολλές διεθνείς συνθήκες, εκατοντάδες εθνικά Συντάγματα και εκατοντάδες χιλιάδες νόμους, μετά την μεσαιωνική εποχή και που μόνο υπό εξαιρετικές συνθήκες και στα κρυφά επιβίωναν από ολοκληρωτικά καθεστώτα και «μεμονωμένους» μπάτσους ανακριτές, σήμερα επανέρχονται, μπαίνουν στη δημόσια συζήτηση, σαν μια... ενδεχομένως αποτελεσματική ιδέα, και διαφημίζονται παγκοσμίως από έναν πλανητάρχη θεωρούμενο αστέρα του πλούτου του θεάματος της χριστιανικής ηθικής και της πολιτικής ανατροπής...

Αν αυτή η ειδεχθής εξέλιξη δεν μας ανοίξει τα μάτια και εδώ στην Ελλάδα και σ' όλη τη δημοκρατική Ευρώπη -διότι στις ΗΠΑ υπάρχει ήδη σοβαρή κινητοποίηση και έμπρακτη αντίσταση εκατομμυρίων ανθρώπων στον φασισμό του Τραμπ- τότε να περιμένουμε και εδώ τα χειρότερα από την επικράτηση και των δικών μας καραγκιόζηδων «αντισυστημικών» καθαρμάτων που πολιτεύονται έχοντας σαν νέο ευαγγέλιο τους, τις θρησκευτικές αξίες του Τραμπ, δηλαδή τις ίδιες με εκείνες του Χίτλερ και των λοιπών τεράτων της ιστορίας σε Δύση και Ανατολή.

Υ.Γ Για τα άλλα, τα  «αντιιμπεριαλιστικά» τέρατα που αποκεφαλίζουν αιχμαλώτους και μακελεύουν στο σωρό αμάχους -με στρατολογημένους «ήρωες», «νταήδες», «μάρτυρες», και χαλίφηδες- ισχύουν ακριβώς τα ίδια που γράφω για την βαρβαρότητα των φασιστών της Δύσης. Απλώς εκείνα τα θρησκόληπτα τέρατα δεν  είπαν ποτέ ότι είναι υπέρ της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)