to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:32 | 18.03.2023

Διεθνή

Ο Τράμπ επέστρεψε σε Facebook και YouTube μετά από διετή απαγόρευση

«I'm back!» έγραψε στην πρώτη δημοσίευση του ο Ντόναλντ Τραμπ στο Facebook δημοσιεύοντας ένα βίντεο 12 δευτερολέπτων όπου εκφωνεί τον νικητήριο λόγο στις εκλογές του 2016


Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε τις πρώτες του αναρτήσεις στους λογαριασμούς του στο Facebook και στο YouTube που αποκαταστάθηκαν την Παρασκευή, περισσότερα από δύο χρόνια μετά την απαγόρευσή του λόγω της εξέγερσης στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

«I'm back!», αναφώνησε ο Τραμπ, δημοσιεύοντας ένα βίντεο κλιπ 12 δευτερολέπτων που φαινόταν να τον δείχνει να εκφωνεί τη νικητήρια ομιλία του μετά τη νίκη του στις εκλογές του 2016 λέγοντας: «Συγγνώμη που σας έκανα να περιμένετε - περίπλοκη υπόθεση».

Ο 76χρονος ηγέτης των Ρεπουμπλικανών - ο οποίος διεκδικεί εκ νέου την προεδρία - δεν μπορούσε να αναρτήσει κανένα περιεχόμενο στους 34 εκατομμύρια οπαδούς του στο Facebook και τους 2,6 εκατομμύρια συνδρομητές του στο YouTube.

Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης απαγόρευσαν στον Τραμπ να δημοσιεύει λίγες ημέρες μετά την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου 2021, όταν υποστηρικτές του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον.

Του επιβλήθηκαν κυρώσεις για την ανάρτηση περιεχομένου που σύμφωνα με τις πλατφόρμες υποκινούσε ταραχές, με το YouTube να ανακοινώνει την επαναφορά του την Παρασκευή, δύο μήνες αφότου το Facebook δήλωσε ότι ξεκλειδώνει τον λογαριασμό του.

Ο Τραμπ επί εβδομάδες ισχυριζόταν ότι του έκλεψαν τις προεδρικές εκλογές και στη συνέχεια του ασκήθηκε δίωξη για υποκίνηση της εξέγερσης.

Νωρίτερα χθες η πλατφόρμα YouTube της Alphabet Inc επανέφερε το κανάλι του αμερικανού μεγιστάνα, όπως είχε κάνει νωρίτερα φέτος η Meta Platforms με τους λογαριασμούς του Τραμπ σε Facebook και Instagram. «Από σήμερα, το κανάλι του Ντόναλντ Τζ. Τραμπ δεν έχει πλέον περιορισμούς και μπορεί να ανεβάζει νέο περιεχόμενο», ανέφερε το YouTube σε ανακοίνωσή του.

«Αξιολογήσαμε προσεκτικά τον συνεχιζόμενο κίνδυνο βίας στον πραγματικό κόσμο, ενώ παράλληλα εξισορροπήσαμε την ευκαιρία των ψηφοφόρων να ακούσουν εξίσου από μεγάλους εθνικούς υποψηφίους ενόψει των εκλογών».

Ο λογαριασμός του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter αποκαταστάθηκε τον Νοέμβριο από τον νέο ιδιοκτήτη της πλατφόρμας Ίλον Μασκ, αλλά ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα κάποια ανάρτηση.

Η επιστροφή του Τραμπ στις δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης του επιτρέπει να προσεγγίσει ξανά περίπου 146 εκατομμύρια ακολούθους, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024 στις ΗΠΑ όπου σκοπεύει να διεκδικήσει μια νέα θητεία στον Λευκό Οίκο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)