to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:19 | 23.02.2017

Μ.Λ.

Πολιτική

Ο τιμημένος Άδωνις

Τίτλο τιμής χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. την ενημέρωση από το Μαξίμου που αναφερόταν στο πρόσωπό του.


Στο tweet του αναφέρεται σε δημοσίευμα με την ενημέρωση κυβερνητικών πηγών για τη ΝΔ και τα φιλικά σε αυτή διαδικτυακά Μέσα που «επινοούν κάθε τόσο εσωτερικά προβλήματα στην κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία». Από το Μαξίμου σχολίαζαν χαρακτηριστικά:«Καλό θα ήταν να προτρέψουν τον αρχηγό της κ. Μητσοτάκη να ακούσει τις συμβουλές ιστορικών στελεχών της συντηρητικής παράταξης, που του ζητούν εναγωνίως να συμμαζέψει τον ανεκδιήγητο αντιπρόεδρο του κύριο Γεωργιάδη».

Ο πανταχού (μιντιακώς) παρών και πάντα φωνασκών Άδωνις μίλησε για «άθλιους». Ο εκνευρισμός του κάνει ολοφάνερη την αμηχανία μπροστά στην ήττα της στρατηγικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που πόνταρε στο ναυάγιο του Eurogroup, στην αποτυχία κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης και στις πρόωρες (εκ Βερολίνου προκυρησσόμενες) εκλογές. Δεν αποκλείεται, βέβαια, ο εκνευρισμός του δεξιού αντιπροέδρου να οφείλεται και στο «άδεισμά» του για τους υπερφίαλους χειρισμούς του από την καραμανλική πτέρυγα του κόμμματός του.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έπαιξε το ρόλο του μπροστάρη σε αυτήν τη στρατηγική. Δεν είναι άλλωστε τυχαίος ο ρόλος του ως αντιπροέδρου. Στόχος του η απεύθυνση στον κόσμο της Δεξιάς, στη συμπαγή μάζα των πιστών ψηφοφόρων της Ν.Δ. που πρέπει πάση θυσία, σύμφωνα με την επικοινωνιακή στρατηγική της Πειραιώς, να παραμένει συσπειρωμένη, ακόμα και αν δεν μπορεί, όπως επιβεβαιώνεται και δημοσκοπικά, να διευρυνθεί εντυπωσιακά. Η τακτική αυτή του «κάλλιο πέντε και στο χέρι» απορρέει και από την αδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη να προβληθεί ως ο ηγέτης που θα εμπνεύσει την κοινωνία. Ο κεντροδεξιός «άριστος» γόνος της οικογένειας Μητσοτάκη να μπορεί να κάνει την πολύπαθη ελληνική κοινωνία να λησμονήσει τις ευθύνες των προκατόχων του για την οικονομική κρίση, τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Μάλλον το αντίθετο καταφέρνει...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)