to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο θρίαμβος της εξωτερικής πολιτικής Μητσοτάκη

Μόλις πριν λίγες ημέρες ήταν που η κυβέρνηση Μητσοτάκη θριαμβολογούσε για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της Ε.Ε.


Εντάξει, δεν υπήρχε προειδοποίηση στην Τουρκία για κυρώσεις, ούτε καν λεκτική αναφορά σε κυρώσεις, αλλά η Ν.Δ. είπε να μας πουλήσει διπλωματικές επιτυχίες και διεθνές κύρος του πρωθυπουργού μας. Γιατί να μην το κάνει, άλλωστε; Ολόκληρη λίστα Πέτσα έχει στη διάθεσή της για να κάνει το άσπρο μαύρο.

Την τελευταία εβδομάδα, η τουρκική προκλητικότητα έχει εκτραχυνθεί και οι κυρώσεις -το αποτελεσματικότερο όπλο που θα μπορούσε να διαθέτει η χώρα μας- δεν υπάρχουν πουθενά.

Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει εκχωρήσει την εξωτερική της πολιτική σε άλλες δυνάμεις, οι οποίες όμως κινούνται για τα δικά τους και όχι για τα ελληνικά συμφέροντα. Και απέναντί τους έχει αναλάβει δεσμεύσεις τις οποίες μαθαίνουμε από τρίτους.

Αυτό είναι κακό για τα ελληνικά συμφέροντα. Γιατί όσο η ελληνική διπλωματία παραμένει αδρανής, αφήνοντας τρίτους να διαπραγματεύονται με τον Ερντογάν, δημιουργούνται τετελεσμένα. Και αυτό κάνει δυσμενέστερη τη διαπραγματευτική θέση της χώρας σε έναν διάλογο με την Τουρκία.

Το πιο εξοργιστικό, όμως, είναι η υποκρισία του Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του. Είναι αυτοί που σήκωσαν την παντιέρα της εθνικής αδιαλλαξίας για τις Πρέσπες, που κατηγόρησαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους ως πράκτορες του Ερντογάν, που επιδόθηκαν σε όργια πατριδοκαπηλίας όποτε τους δόθηκε η ευκαιρία.

Η πολιτική αχρειότητα σε όλο της το μεγαλείο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)