to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο Θεός συγχωρεί, ο Σίμος όχι

Αφορμή για τις σκέψεις είναι η κουτσαβάκικη και βλακώδης αντίδραση του Κεδίκογλου στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να διακοπεί η φυλάκιση του Σάββα Ξηρού για να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.


Κάποιος θα πρέπει να πιάσει τον Κεδίκογλου από το αφτί και να του εξηγήσει τη διαφορά ανάμεσα στη δικαιοσύνη και την αγριότητα, στην ποινή και στην εκδίκηση, την ανθρωποφαγία και στον ανθρωπισμό. Διότι κάτι παίρνει και δεν είναι σε θέση να καταλάβει, ή δεν θέλει να καταλάβει, το αυτονόητο: Το να σέβεται η συντεταγμένη πολιτεία τα δικαιώματα και του μεγαλύτερου εγκληματία δεν έχει να κάνει με κάποιου είδους ανοχή προς το έγκλημα που διέπραξε. Έχει να κάνει με την ίδια, με τις αρχές που (πρέπει να) τη διέπουν, με τα δικαιώματα κάθε ανθρώπου, όποια κι αν είναι τα ανομήματα και τα εγκλήματά του.

Αλλιώς, όταν δίνεται χάρη σε κάποιον κρατούμενο ή όταν απελευθερώνονται με αναστολή βαρυποινίτες, ή όταν τα ισόβια θεωρείται ότι εκτίονται σε δεκάξι χρόνια, ή όταν η ανήκεστος βλάβη είναι λόγος αποφυλάκισης, ή όταν δίνονται άδειες σε καταδικασμένους σε βαριές ποινές, θα πρέπει ο Σίμος να καταγγέλλει τη δικαιοσύνη και την πολιτεία ότι συμπλέουν με τον εγκληματία. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε ότι σε κάθε άπορο κατηγορούμενο παρέχεται με έξοδα της πολιτείας νομική συμπαράσταση, τότε μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να καταγγείλει και συνενοχή του κράτους στο έγκλημα. Άκου να πληρώνουμε εμείς τον δικηγόρο του κάθε ληστή ή δολοφόνου!

Αφορμή για τις σκέψεις είναι, όπως θα καταλάβατε, η κουτσαβάκικη και βλακώδης αντίδραση του Κεδίκογλου στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να διακοπεί η φυλάκιση του Σάββα Ξηρού για να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο. Έχει βαριές βλάβες της υγείας του ο συγκεκριμένος κατάδικος - αυτό το επιβεβαιώνουν οι γιατροί. Η χρυσαυγίτικη όμως λογική του Σίμου -καλά, να σχολιάσεις τη Μισέλ της Ν.Δ. είναι αδύνατο αν δεν γνωρίζεις τη διάλεκτο παντιέρα κλώσα- είναι επί της ουσίας να σαπίσει αβοήθητος στη φυλακή ο τρομοκράτης. Και όποιος ζητάει κάτι διαφορετικό παραπέμπεται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στην αντιτρομοκρατική!

Για τη συμπεριφορά απέναντι στον Ξηρό, βέβαια, η Ελλάδα καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - καλοί τρομοκράτες κι αυτοί. Αυτό όμως δεν εμποδίζει τον κυβερνητικό αγριανθρωπισμό να γρυλλίζει για φίλους της τρομοκρατίας, με αφορμή ένα δίκαιο ανθρωπιστικό αίτημα. Και να εντάσσει τον ΣΥΡΙΖΑ περίπου στο στρατόπεδο της 17 Νοέμβρη. Έτσι που να μπορείς να συμπεράνεις: Ο Θεός συγχωρεί, ο Σίμος όχι...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)