to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο Τάσος Θεοφίλου ξανά στο εδώλιο

Ξεκινά σήμερα, έπειτα από πεντάμηνη αναβολή, στο Εφετείο Αθηνών η δίκη του αναρχικού Τάσου Θεοφίλου, κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια ληστείας καθώς επίσης και για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς».


Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή αρνείται κατηγορηματικά την οποιαδήποτε συμμετοχή του και στα δύο αδικήματα. Τον Αύγουστο του 2012 σε ένοπλη ληστεία στην Πάρο τραυματίζεται θανάσιμα ένας 53χρονος οδηγός ταξί, που επιχείρησε να αποτρέψει τη ληστεία. Πρώτο θέμα για μέρες στα τηλεοπτικά δελτία. Η υπόθεση παραδόξως ανατίθεται στην Αντιτρομοκρατική, η οποία λίγες μέρες αργότερα συλλαμβάνει στο Θησείο τον Θεοφίλου ύστερα από ανώνυμο τηλεφώνημα που περιέγραφε με κάθε λεπτομέρεια (στοιχεία ταυτότητας, χαρακτηριστικά προσώπου, διεύθυνση πατρικής κατοικίας κ.λπ.) τον κατηγορούμενο. Από τον δράστη της ληστείας έπεσε ένα καπέλο πάνω στο οποίο βρέθηκε DNA του Θεοφίλου, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Αντιτρομοκρατικής. 

Κατά την κράτησή του οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής τον αναγνωρίζουν ως το πρόσωπο που «έκανε φύλαξη» σε σπίτι κατηγορουμένων (μεταξύ των οποίων και ο Κ. Σακκάς) για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς». Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, η μόνη σχέση του με τον Σακκά είναι η φιλία τους από το 2002, όταν ήταν συμφοιτητές στη Θεολογική. 

«Από την αρχή που είχα δει τα δεδομένα της υπόθεσης είχα υποστηρίξει ότι υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Μετά την επεξεργασία των στοιχείων υπάρχει μια σειρά αποδείξεων που θα παρουσιάσουμε στο δικαστήριο και αποδεικνύουν την αθωότητά του και για τις δύο υποθέσεις» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο συνήγορός του Σπ. Φυτράκης, ο οποίος θυμίζει τη «μιντιακή υπερβολή» του περσινού Αυγούστου, όπου η πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης έκανε λόγο για «τέρας και δολοφόνο». 

«Δεν με πειράζει η φυλακή. Εξάλλου η θέση μου είναι δίπλα στους κολασμένους αυτής της γης. Το μόνο που με πειράζει είναι οι άδικες και ανυπόστατες κατηγορίες» εξηγεί σε επιστολή του ο κατηγορούμενος Τ. Θεοφίλου. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)