to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:21 | 13.01.2018

Κοινωνία

Ο ΣΥΡΙΖΑ της 3ης κοινότητας καλεί στην αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα στις 12, για την επέτειο της δολοφονίας του Σαχτζάτ Λουκμάν

«Ζητάμε απόδοση δικαιοσύνης για τα εγκλήματα των νεοναζί. Απόδοση δικαιοσύνης για τον Παύλο Φύσσα, τον Σαχζάτ Λουκμάν, τους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα, τους πακιστανούς εργάτες στον Ασπρόπυργο , τους συνδικαλιστές στον Πειραιά. Συντριπτική καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Οριστική καταδίκη των φυσικών και ηθικών αυτουργών των εγκλημάτων της ναζιστικής οργάνωσης»


Οι ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Άνω Πετραλώνων - Θησείου , Κ. Πετραλώνων και Κεραμεικού-Μεταξουργείου για τα 5 χρόνια από τη ρατσιστική δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν

17 Γενάρη, ημέρα μνήμης της ρατσιστικής δολοφονίας του Σαχτζάτ Λουκμάν από φασίστες, στη γειτονιά μας. Η πέμπτη επέτειος, από τις 17 Γενάρη του 2013, που δύο χρυσαυγίτες μαχαίρωσαν εν ψυχρώ τον Πακιστανό εργάτη. Δεν ξεχνάμε. 
Δεν ξεχνάμε ούτε την αρχική ολιγωρία των αρχών, ούτε το ξέπλυμα που αποπειράθηκαν συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι και ΜΜΕ. Δεν ξεχνάμε τον αγώνα του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος να διαλευκανθεί η υπόθεση. Δεν ξεχνάμε την ισόβια καταδίκη χωρίς κανένα ελαφρυντικό, των δύο χρυσαυγιτών δολοφόνων, ούτε πως για πρώτη φορά, ελληνικό δικαστήριο αναγνώρισε το ρατσιστικό κίνητρο της δολοφονίας.
Δεν ξεχνάμε πως τώρα οι δράστες της δολοφονίας κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Η ναζιστική Χρυσή Αυγή είναι σήμερα αντιμέτωπη για πρώτη φορά με την προοπτική να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά της και η δικαιοσύνη θα πρέπει μέσα στο 2018 να αποφασίσει για τη φυλάκιση των νεοναζί δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν.
Η θέση των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή και η θέση του φασισμού είναι στο περιθώριο . Ζητάμε απόδοση δικαιοσύνης για τα εγκλήματα των νεοναζί. Απόδοση δικαιοσύνης για τον Παύλο Φύσσα, τον Σαχζάτ Λουκμάν, τους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα, τους πακιστανούς εργάτες στον Ασπρόπυργο , τους συνδικαλιστές στον Πειραιά. Συντριπτική καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Οριστική καταδίκη των φυσικών και ηθικών αυτουργών των εγκλημάτων της ναζιστικής οργάνωσης. 
Το χρωστάμε στη γειτονιά μας, στο τόπο μας. Ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία δεν χωράνε σε μας. Δεν θα αφήσουμε το ρατσιστικό μίσος να δηλητηριάσει τις γειτονιές μας.


Αλληλεγγύη στους μετανάστες και πρόσφυγες.
Η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στους πρόσφυγες παραμένει το φως απέναντι στο σκοτάδι του μίσους.

Έξω η Χρυσή Αυγή από τα σχολεία και τις γειτονιές μας
Καμία ανοχή στο ρατσισμό και τον φασισμό.

Ούτε στα Πετράλωνα, ούτε πουθενά.

Οι ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Άνω Πετραλώνων - Θησείου , Κ. Πετραλώνων και Κεραμεικού-Μεταξουργείου τιμούν τη μνήμη του μετανάστη εργάτη. Συμμετέχουν και καλούν στις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές διαδηλώσεις, με αφορμή την ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Σαχζάντ Λουκμάν, που οργανώνουν συλλογικότητες της γειτονιάς και αντιρατσιστικές οργανώνεις,  αρχής γενομένης από την Κυριακή 14 Ιανουαρίου στις 12 π.μ. στην Πλ. Μερκούρη, στα Άνω Πετράλωνα.

Οργανώσεις ΣΥΡΙΖΑ στην 3η δημοτική κοινότητα του Δήμου Αθηναίων 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)