to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία του για το Συνέδριο

Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς το Συνέδριο ξεκινά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και την περίοδο της καραντίνας.


Ένα Συνέδριο που πρέπει να σημάνει την αναζωογόνηση του χώρου, την ανασυγκρότησή του σε όλα τα επίπεδα, τη μαζικοποίησή του, την προγραμματική του αντεπίθεση και την οργάνωση των κοινωνικών αντιστάσεων. Απέναντί μας έχουμε μια μαφιόζικη ακροδεξιά κυβέρνηση, που μετέρχεται τα πιο σκοτεινά παρακρατικά μέσα με στόχο την εξόντωση της Αριστεράς, που, θέλοντας και μη, εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαδικασία της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ και της ενοποίησης με την Προοδευτική Συμμαχία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί πολύ πιο ομαλά και πολύ πιο γρήγορα, καθώς έχει παράξει πολλές παραδοξότητες και έχει οδηγήσει το κόμμα σε εσωστρέφεια. Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, αναγκαία αλλά όχι και ικανή συνθήκη για να κερδίσει στην κοινωνική σύγκρουση, πρέπει να προχωρήσει, όχι όμως να στρέφεται μυωπικά αποκλειστικά στον χώρο του σοσιαλιστικού Κέντρου, αλλά σε όλες εκείνες τις κοινωνικές δυνάμεις, κυρίως στους νέους ανθρώπους, που ψάχνουν χώρο να ανασάνουν σε μια κοινωνία που τους πετάει μαζικά στο περιθώριο. Τα νεανικά, σύγχρονα και ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά είναι αυτά που θα δώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ τη δυναμική και την ορμή που του τσάκισε, και είναι λογικό, η κυβερνητική περίοδος και οι σκληρές μάχες που έδωσε.

Επομένως, το κρίσιμο ζήτημα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να εμπνεύσει ξανά την ελληνική κοινωνία. Να δώσει ελπίδα στην κοινωνική πλειοψηφία, που θα βιώσει ακόμα μια βίαιη φτωχοποίηση, και να δημιουργήσει μια πλατιά κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία, που θα διεκδικήσει μια κοινωνία όπου οι λίγοι δεν θα ζουν εις βάρος των πολλών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να γίνει πρωτοπόρο κόμμα της Αριστεράς σε όλη την Ευρώπη και να δώσει απαντήσεις στην οικονομική κρίση και τις νεοφιλελεύθερες συνταγές που διέλυσαν τους λαούς. Έτσι και τώρα, πρέπει να καταφέρει να πρωτοστατήσει, γιατί μόνον αυτός μπορεί, στους νέους αγώνες απέναντι στη Νέα Δεξιά και το ανελεύθερο, ακροδεξιό και συντηρητικό καθεστώς που προσπαθεί να παγιώσει.

* Ο Σωτήρης Αλεξίου είναι γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)