to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:25 | 08.03.2018

Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη «Σύνοδο Στρατηγικής» της Προοδευτικής Ομάδας του Κογκρέσου

Για τις ΗΠΑ αναχώρησε ο Γιάννης Μπουρνούς, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος Ευρωπαϊκών & Διεθνών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να πάρει μέρος στην ετήσια “Σύνοδο Στρατηγικής” της “Προοδευτικής Ομάδας του Κογκρέσου” (Congressional Progressive Caucus), μετά από πρόσκληση των διοργανωτών.


Η “Προοδευτική Ομάδα του Κογκρέσου” εκφράζει την αριστερή πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ και αποτελεί τη μεγαλύτερη συγκροτημένη ομάδα στο Κογκρέσο, συσπειρώνοντας στις τάξεις τις 78 Δημοκρατικούς βουλευτές και το Γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα από τα μόλις 4 ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα που έλαβαν πρόσκληση να παρευρεθούν στη “Σύνοδο Στρατηγικής” της Προοδευτικής Ομάδας, μαζί με το Podemos (Ισπανία), το Εργατικό Κόμμα (Βρετανία) και το Die Linke (Γερμανία).

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου, ο Γιάννης Μπουρνούς θα πάρει μέρος ως ομιλητής σε πάνελ με θέμα “Παγκόσμιες απειλές, ειρήνη και ασφάλεια: Αντιμετωπίζοντας παλιά προβλήματα, οικοδομώντας νέα παραδείγματα”. Μαζί του στο ίδιο πάνελ θα μιλήσει , μεταξύ άλλων, η κ. Μπάρμπαρα Λι, εμβληματική βουλευτής των Δημοκρατικών από την Καλιφόρνια. Η Μπάρμπαρα Λι ήταν η μοναδική βουλευτής στα δύο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ που μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 ψήφισε κατά της εξουσιοδότησης στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να επιτεθούν στο Αφγανιστάν και λίγο αργότερα αντιτάχθηκε στον πόλεμο στο Ιράκ.

Στο περιθώριο των εργασιών της “Συνόδου Στρατηγικής” ο Γ.Μπουρνούς θα έχει συναντήσεις με μέλη του Κογκρέσου, συμβούλους πολιτικής και εκπροσώπους κοινωνικών κινημάτων των ΗΠΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)