to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:23 | 14.07.2014

Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σερρών για τους πληγέντες από τις χαλαζοπτώσεις

Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών με τη βουλεύτρια Αφροδίτη Σταμπουλή και τον Χρήστο Ρώσσιο, μέλος του Tμήματος Αγροτικής Πολιτικής, επισκέφθηκαν την Κυριακή 13/7/14 κοινότητες του Δήμου Εμ. Παππά, που επλήγησαν από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις.


Κατά την επίσκεψη διαπιστώθηκε ότι οι διαδικασίες για την αποτίμηση των ζημιών και την καταβολή των αποζημιώσεων προχωράνε πολύ αργά, καθώς οι γεωπόνοι που απασχολούνται δεν επαρκούν. Επίσης, δε φαίνεται να έχει καταβληθεί ακόμη η παραμικρή αποζημίωση για τις αστικές ζημίες (σπίτια – υποδομές – εγκαταστάσεις - δίκτυα) ούτε υπάρχει κάποια μέριμνα για τους κτηνοτρόφους, πολλοί από τους οποίους είχαν καλλιέργειες ζωοτροφών που καταστράφηκαν.

Οι εξαγγελίες του υποδιοικητή του ΟΓΑ για πάγωμα της άμεσης καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των πληγέντων αγροτών δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί, ενώ αρκετοί από αυτούς δεν έχουν αποζημιωθεί για ζημιές προηγούμενων χρόνων. Και όλα αυτά τη στιγμή που το κόστος παραγωγής είναι ιδιαίτερα υψηλό και έχουν καταβάλει υψηλά ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ, χωρίς να είναι καλυμμένοι για φέτος με εναέρια προστασία κατά της χαλαζόπτωσης.

Η οικονομική κατάσταση των αγροτών λόγω της κυβερνητικής πολιτικής με τις φοροεπιδρομές τα χαράτσια κάθε είδους, το ακριβό πετρέλαιο και το ρεύμα,  τα καρτέλ και τα χρέη στην ιδιωτική πλέον ΑΤΕ (νυν Πειραιώς), την υποβολή των δηλώσεων του ΟΣΔΕ μέσω της “GAIA-Επιχειρείν», είναι δραματική .


 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί την ικανοποίηση των αιτημάτων που έχουν προβάλει οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι με πλέον επείγον και άμεσο την επιτάχυνση των διαδικασιών, την άμεση κοινοποίηση στους αγρότες των πορισμάτων των εκτιμήσεων, τόσο για να γνωρίζουν το ύψος των αποζημιώσεων όσο και για να υποβάλλουν έγκαιρα τις ενστάσεις τους.


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)