to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:44 | 29.03.2023

Πολιτισμός

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νότιας Αθήνας παρουσιάζει τη παράσταση: «Φακές, ομάδα Μαντινάδα», 4/4 στις 7 μ.μ.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα «Εκτός δρόμου» , ανεβάζει την Τρίτη 4-4-2023 και ώρα 7 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας την θεατρική παράσταση «Φακές του Λευτέρη Παπαδάκη στην «Νέα Σμύρνη».


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών, προσπαθώντας να επενδύσει σε ένα ευρύ φάσμα κοινωνικοποίησης και ανθρώπινης έκφρασης, δημιούργησε πριν 15 χρόνια την θεατρική ομάδα «Εκτός δρόμου».

«Η ομάδα δημιουργήθηκε με σκοπό αφενός, να ανατρέψει την προκατάληψη που θέλει τους ανθρώπους με αναπηρία αποκλεισμένους από το κοινωνικό γίγνεσθαι, αφετέρου, να επισημάνει ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ανθρώπων. Τα μέλη που την απαρτίζουν η είναι τόσο άτομα με αναπηρία όσο και χωρίς.

Με την εμπειρία των ηθοποιών- σκηνοθετών κ Τακτσόγλου Σωτήρη, Γιώργου Χρηστάκη και την στήριξη του ΠΑ.Σ.ΠΑ και την πολύτιμη προσφορά πολλών ανθρώπων του θεάτρου (όπως της κ Άννας Φόνσου, και του κ Λάκη Λαζόπουλου), καθώς και συναδέλφων με αναπηρία και εμπειρία στον ψυχισμό ερασιτεχνών ηθοποιών.

Κατορθώσαμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, τις ρατσιστικές προκαταλήψεις, τις νομικές δυσκολίες διαγράφοντας μια αξιοπρόσεκτη καλλιτεχνική παρουσία. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές από τις παραστάσεις (Δ. Καρπενησίου, Πνευματικό Κέντρο Άννα –Μαρία Καλουτά, με τα έργα Τσέχωφ Αρκούδα και πρόταση γάμου, Εκκλησιάζουσες – Αριστοφάνης Νέα Επίδαυρος. Μονόπρακτα  Ζαν Κοκτώ (Η ψεύτρα, Το φάντασμα της Μασαλίας, Το πανηγύρι) Νέα Επίδαυρος 2014, «αυτοσχέδια παράσταση Φακές», του Μουσικού μας Λευτέρη Παπαδάκη.

Με όχημα την τέχνη αναδείχθηκε το υποκριτικό ταλέντο πολλών ανθρώπων με αναπηρία και όχι μόνο. Η υποδοχή του κόσμου και η στήριξη του στο εγχείρημα αυτό είναι εντυπωσιακή, το γεγονός αυτό μας δίνει δύναμη για νέες δράσεις και συνεργασίες» τονίζουν σε ανακοίνωση τους ο Σωτήρης Ταχτσόγλου Σκηνοθέτης της θεατρικής ομάδας «Εκτός Δρόμου» και ο Γιώργος Χρηστάκης Υπεύθυνος της θεατρικής ομάδας «Εκτός δρόμου» και Γενικός Γραμματέας ΠΑ.ΣΠΑ..

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Ταχτσόγλου

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ελπίδα Μιχαηλίδου,

Υπεύθυνος θεατρικής ομάδας “εκτός δρόμου» Γιώργος Χρηστάκης

Γραμματέας θεατρικής ομάδας «εκτός δρόμου»: Βαρβάρα Πάσχου, Συγγραφέας των βιβλίων:  «Η Τέχνη της Ζωής», & « Η Κατάθλιψη και η αντιμετώπισή της», κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «24 γράμματα».

Μουσικοί: Λευτέρης Παπαδάκης, Χρήστος Πανταζής

Συμμετέχουν: Σωτήρης Τακτσόγλου, Ιωάννης Χαλδαίος, Μαρία Πολύζου, Πάσχου Βαρβάρα, Μαρία Τσιλικοπούλου, Γιαννολόπουλος Βαγγέλης Αλέξανδρος Πλάτζε, Μιχαηλίδου Ελπίδα, Θεοχαρούδη Αμαλία

Υπόθεση του έργου: «Σατιρικοί αυτοσχέδιοι διάλογοι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)