to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:59 | 03.11.2021

Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στο συλλαλητήριο ενάντια στον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη 4/11

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πειραιά καλεί σε συμμετοχή στο αυριανό (4/11) Παμπειραϊκό συλλαλητήριο ενάντια στον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη


Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πειραιά καλεί τα μέλη, τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και κάθε δημοκρατικό πολίτη να συμμετέχει στο συλλαλητήριο που οργανώνουν εργατικά σωματεία και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου στις 6:30 μ.μ., στην Πλ. Κανάρη (Πασαλιμάνι), ενάντια στον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη.

Αναφέρει στην ανακοίνωση του:

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε τους προηγούμενες μήνες σε νομοθετικές ρυθμίσεις που κατήργησαν εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών και νομιμοποίησαν την εργοδοτική αυθαιρεσία. Με τις ενέργειές της έδωσε τη χαριστική βολή τόσο στα εργασιακά όσο και στα ασφαλιστικά δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων. Η Νέα Δημοκρατία ξεπληρώνει τα γραμμάτια του ΣΕΒ και μιας μικρής μερίδας επιχειρηματιών, οι οποίοι της υπαγορεύουν την πολιτική που επιθυμούν να ακολουθήσει με σκοπό να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή, ο θάνατος του 46χρονου λιμενεργάτη Δημήτρη Δαγκλή εν ώρα εργασίας στην COSCO ανέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο τις ελλείψεις στα ζητήματα Υγείας και Ασφάλειας. Η μη ένταξη μέχρι σήμερα των εργαζόμενων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και η κατάργηση του νόμου για τη συνευθύνη αναθέτοντος και εργολάβου που είχαν θεσπιστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η ουσιαστική διάλυση κάθε μηχανισμού ελέγχου, καθιστούν τις εργασιακές συνθήκες στο λιμάνι αφόρητες.

Με τον αγώνα των εργαζομένων οι αντεργατικοί νόμοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα καταργηθούν γιατί δεν συνάδουν με τις βασικές αξίες της σύγχρονης κοινωνίας που είναι η στήριξη στους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας. Η χώρα μας δεν θα επιστρέψει στην εποχή που οι εργαζόμενοι δούλευαν από ήλιο σε ήλιο χωρίς δικαιώματα και χωρίς τη δυνατότητα να αμείβονται ανάλογα με το μόχθο και την εργατική τους δύναμη.

Ο αντεργατικός νόμος της Νέας Δημοκρατίας θα μείνει στα χαρτιά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)