to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:11 | 30.05.2016

Κοινωνία

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Βόλου για την απόλυση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων

Η αντιδημοκρατική εκτροπή στο Δήμο Βόλου, που είναι συνώνυμη με την δημαρχία Μπέου και του διαδόχου του, εμφάνισε μία από τις πιο επικίνδυνες πτυχές της με την απόφαση του Πειθαρχικού της ΔΕΥΑΜΒ για την απόλυση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στην ΔΕΥΑΜΒ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Μείζονος Περιοχής Βόλου) Δημήτρη Κουτσιφέλη.


(φωτογραφία αρχείου)

*********

Η απόλυση του  προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στην ΔΕΥΑΜΒ είναι μια ακραία και απαράδεκτη ενέργεια της δημοτικής Αρχής της πόλης μας.

Η αντιδημοκρατική εκτροπή στο Δήμο Βόλου, που είναι συνώνυμη με την δημαρχία Μπέου και του διαδόχου του, εμφάνισε μία από τις πιο επικίνδυνες πτυχές της με την απόφαση του Πειθαρχικού της ΔΕΥΑΜΒ για την απόλυση του Δημήτρη Κουτσιφέλη.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε με εντελώς αυθαίρετο τρόπο, καθώς στη διαδικασία έκδοσης της παραβιάστηκαν το σύνολο των διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου, σωρεία άρθρων του Ποινικού Κώδικα και ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας της Δημοτικής Επιχείρησης.

Οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας πήραν μια τόσο σοβαρή απόφαση χωρίς να δώσουν τη δυνατότητα στον υπάλληλο να απολογηθεί, χωρίς να υπάρχει γραπτή εισήγηση στην οποία να τεκμηριώνεται η κατηγορία. Η διαδικασία έκδοσης της απόφασης παραβίασε, επίσης, κατάφωρα τον νόμο 1264 που αφορά τον συνδικαλισμό, ο οποίος ορίζει ότι για να ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία εναντίον συνδικαλιστή πρέπει να ζητηθεί και να δοθεί άδεια από ειδική επιτροπή, στην οποία προΐσταται δικαστής.

Ο ακραίος αυταρχισμός της δημοτικής αρχής εκφράζεται  τόσο στην καθημερινή λειτουργία της με τις αποφάσεις που αφορούν τους υπαλλήλους της (όπως είναι η σωρεία αναιτιολόγητων βλαπτικών μεταβολών στις θέσεις εργασίας των στελεχών της επιχείρησης) , τον ανεκδιήγητο τρόπο που εξελίσσονται οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου όπου συνήθως αφαιρείται ο λόγος από τους συμβούλους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, όσο και σε κομβικές της αποφάσεις όπως η απομάκρυνση του εκπροσώπου του ΤΕΕ από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Μείζονος Περιοχής Βόλου) και η απαγόρευση συμμετοχής των έξι ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων στους Οργανισμούς και στις Επιτροπές του Δήμου.

Η περιφρόνηση στη νομιμότητα και η αυταρχική παράκρουση της δημοτικής αρχής, πέρα από το ότι συνιστούν εκφράσεις της βαθύτατα αντιδημοκρατικής της αντίληψης, σαν προφανή στόχο έχουν την απομάκρυνση κάθε μη αρεστής φωνής η οποία θα μπορούσε να ασκήσει έλεγχο και να δημιουργήσει εμπόδια στις βλαπτικές και ανάξιες για την πόλη μας επιδιώξεις της.

Καλούμε τα συντεταγμένα εποπτικά όργανα του κράτους να διασφαλίσουν την τήρηση της νομιμότητας απέναντι σε όλες τις περιπτώσεις όπου παραβιάζεται  από την τωρινή δημοτική Αρχή.

Περιμένουμε ότι η τριμερής επιτροπή που συγκαλείται από το υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 2 Ιουνίου, θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της ισχύος των νόμων. Η λογική του «αποφασίζουμε και διατάζουμε» πρέπει να βρει απέναντι της την αποφασιστική αντίδραση όλων των θεσμικών οργάνων της πολιτείας

Παράλληλα με την υποχρέωση των κρατικών οργάνων να διαφυλάξουν τη δημοκρατία, είναι πολύ σημαντικό να απαντηθεί αυτή η ακραία αυταρχική λογική μέσα από την  κινητοποίηση της  δημοκρατικής κοινωνίας του Βόλου. Όλα αυτά αποτελούν πρόκληση για τους θεσμούς της χώρας και βαθύτατη προσβολή στην ιστορία της πόλης μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)