to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:52 | 21.01.2014

Αθλητισμός

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για το γήπεδο της ΑΕΛ

Ανακοίνωση του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας


Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα στον Τύπο της πόλης, αλλά και τις συζητήσεις ανάμεσα στους φιλάθλους και τους δημότες της πόλης μας για το γήπεδο της ΑΕΛ, το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, με ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής:

«Από το 2007, όταν και άρχισε η συζήτηση για την κατασκευή του γηπέδου, με αφορμή και τους Μεσογειακούς Αγώνες, ως Συνασπισμός και μετέπειτα ως ΣΥΡΙΖΑ, εναντιώθηκε δημόσια, με επίσημες ανακοινώσεις μας ως κόμμα, στην παραχώρηση δημοτικής-δημόσιας γης σε ιδιώτη, χωρίς να αναλογιστούμε τα όποια μικροκομματικά οφέλη θα μπορούσε να αποφέρει η αντίθετη θέση μας επί του θέματος. Μάλιστα, για τη στάση μας αυτή είχαμε δεχθεί μεγάλη και ενορχηστρωμένη επίθεση από αυτούς που υποστήριζαν την παραχώρησης δημόσιας γης στον Πηλαδάκη.

Από τότε είχαμε επιρρίψει μεγάλες ευθύνες και σε πολλούς που φωτογραφίζονταν και βιάζονταν να προχωρήσουν τα έργα (Τζανακούλης, Αγοραστός, παραχώρηση 143 στρεμμάτων στην ΓΓΑ και από ‘κει στην Ερασιτεχνική και στη συνέχεια στη “Γήπεδο Λάρισας ΑΕ”, συμφερόντων κκ. Πηλαδάκη). Αποδείχτηκε ότι ο επιχειρηματίας κκ. Πηλαδάκης πήρε μία έκταση-“φιλέτο” και κάνει σχέδια εκμετάλλευσης -χωρίς να χωρά σε αυτά και η ομάδα της πόλης μας- για 49 χρόνια.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου είναι φτιαγμένο έτσι, ώστε να επιτρέπει την ύπαρξη των “λαμόγιων” και των κρατικοδίαιτων παραγόντων, των οποίων όταν δε “βγαίνουν” τα σχέδια λόγω χρεών (;), αφήνουν την ομάδα να πέσει στα Τάρταρα. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε την πεποίθηση ότι η ομάδα της πόλης μας δικαιούται να παίζει στο γήπεδο που, αν μη τι άλλο, φτιάχτηκε στο όνομά της και κινητοποιήθηκε τόσος κόσμος γι’ αυτό, παρά τα νομικά κωλύματα που προκύπτουν με το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύουμε σε ένα διαφορετικό μοντέλο αθλητισμού. Ιδίως σε ό,τι αφορά στον επαγγελματικό αθλητισμό, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπόκειται σε όλες τις αντίστοιχες διατάξεις του Υπουργείου Οικονομικών, χωρίς κρατική επιχορήγηση και χωρίς διαγραφή χρεών που οι ίδιοι οι επιχειρηματίες έχουν δημιουργήσει.

Τη συνολική και ολοκληρωμένη πρότασή μας θα παρουσιάσουμε και στην κοινωνία της Λάρισας μέσα στους επόμενους μήνες».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)