to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:11 | 20.08.2013

Πολιτική

O ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς στο σταθμό των Ευζώνων

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, αποτελούμενη από την βουλευτή Ειρήνη Αγαθοπούλου και τα τοπικά στελέχη του κόμματος, Λάζαρο Λαζαρίδη συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό και Αναστασία Πάγκου, επισκέφθηκε το συνοριακό σταθμό των Ευζώνων, πύλη εισόδου για χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού τη χώρα μας.


Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον προϊστάμενο της Αστυνομίας του συνοριακού σταθμού αλλά και με τον προϊστάμενο του τελωνειακού τμήματος για την κίνηση του σταθμού, τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού και λοιπά θέματα του σταθμού.

Η βουλευτής και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσαν ότι η απαξίωση των τελωνειακών σταθμών από την Κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, την ίδια στιγμή που αυτή καυχιέται για τη μείωση των δημοσίων δαπανών της χώρας, συνιστά ένα ακόμη δείγμα του «θεάτρου του παραλόγου» που διαδραματίζεται το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα.

Η υποστελέχωση του τελωνειακού σταθμού των Ευζώνων κατά το μεγαλύτερο διάστημα της θερινής περιόδου έχει προκαλέσει προβλήματα τόσο στη διέλευση των οχημάτων όσο και στην εκπόνηση των απαραίτητων ελέγχων, με συνέπεια να ταλαιπωρούνται καθημερινά οι εργαζόμενοι του σταθμού, αλλά και οι επισκέπτες. Είναι δε χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το κιόσκι τουριστικών πληροφοριών στην έξοδο του τελωνειακού σταθμού παρέμεινε κλειστό καθ' όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, διότι δεν υπήρχε προσωπικό να το λειτουργήσει!

Η κατάσταση του συνοριακού σταθμού των Ευζώνων συνιστά χαρακτηριστικό παράδειγμα της κυβερνητικής ανευθυνότητας και αδιαφορίας σχετικά με τις δυνατότητες κοινωνικοοικονομικής, αλλά και τουριστικής ανάπτυξης της χώρας. Είναι δε αξιοθρήνητο το γεγονός ότι το συγκεκριμένο κυβερνητικό έλλειμμα αποτελεί άριστο άλλοθι για ακραίες εθνικιστικές ομάδες, οι οποίες «προθυμοποιούνται» να «αναπληρώσουν» δια της δράσης τους τον κρατικό μηχανισμό, προκαλώντας διαρκή αναστάτωση σε εργαζόμενους και επισκέπτες στους συνοριακούς σταθμούς της Βορείου Ελλάδας, καλλιεργώντας μίσος για τους πολίτες γειτονικών χωρών και πλήττοντας βάναυσα τη διεθνή εικόνα της χώρας, αλλά και τον τουρισμό σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα. Είναι εξάλλου γνωστό πως πρόσφατα προκάλεσαν και διπλωματικό επεισόδιο με την κατάθεση διαβήματος διαμαρτυρίας προς τον επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια από το υπουργείο Εξωτερικών της Γείτονος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πιστός στις διακηρυγμένες αρχές της δικαιοσύνης, της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών και της καλής γειτονίας, αντιτίθεται ρητά σε τέτοιες δράσεις μισαλλοδοξίας. Η δε αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας που έχει πληγεί από αυτές, αλλά και η εύρυθμη λειτουργία των συνοριακών αρχών και κυρίως οι ομαλές εργασιακές συνθήκες του προσωπικού τους συνιστούν κεντρικές του προτεραιότητες.

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)