to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:27 | 27.03.2018

Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τις αθλιότητες της Χρυσής Αυγής στο Εμπορείο της Σαντορίνης

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις αθλιότητες της Χρυσής Αυγής στο Εμπορείο της Σαντορίνης


Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις αθλιότητες της Χρυσής Αυγής στο Εμπορείο της Σαντορίνης αναφέρει:

Οι νέες αθλιότητες στις οποίες προέβη η Χρυσή Αυγή σε γυμνάσιο της Σαντορίνης, προκειμένου να εμποδίσει μαθήτρια αλβανικής καταγωγής να παρελάσει ως σημαιοφόρος την 25η Μαρτίου, πρέπει να συναντήσουν την ομόθυμη καταδίκη όλου του δημοκρατικού πολιτικού φάσματος. Είναι μάλιστα η δεύτερη φορά που συμβαίνει ανάλογο περιστατικό στο συγκεκριμένο σχολείο. Ανάλογο ρατσιστικό περιστατικό είχε συμβεί και στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο Εμπορείο της Σαντορίνης

Κίνδυνος για την ελληνική κοινωνία είναι ο φόβος, το μίσος και οι φασιστικές πρακτικές, όχι τα παιδιά που παλεύουν για ένα καλύτερο μέλλον. Θα εντείνουμε τους αγώνες μας από κοινού με την εκπαιδευτική κοινότητα ώστε ο ρατσισμός και ο φασισμός να ηττηθεί οριστικά.


 

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και η Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Θήρας:

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που διαδραματίστηκαν για δεύτερη φορά στο Εμπορείο Θήρας, καταδικάζουμε το σφράγισμα της πόρτας του Γυμνασίου Εμπορείου από αγνώστους με στόχο την παρακώλυση συμμετοχής του σχολείου στις προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις.

Είναι απορίας άξιο πώς κανείς δεν είδε τίποτα σε κεντρικό σημείο του χωριού με συνεχή κίνηση, ούτε υπέπεσε τίποτα στην αντίληψη της αστυνομίας που βασικός της στόχος ήταν η πρόληψη και όχι η καταστολή.

Είναι απορίας άξιο ποια συμφέροντα υπηρετούν αυτοί που υποδαυλίζουν τη μισαλλοδοξία με στόχο να διχάσουν την τοπική κοινωνία και για άλλη μια φορά να καταφέρουν να φέρουν στο πανελλήνιο προσκήνιο με αρνητικά δημοσιεύματα το νησί μας.

Καλούμε όλους τους πολίτες του νησιού με την καθημερινή στάση μας να περιφρουρήσουμε τη δημοκρατία και να απομονώσουμε τέτοιου είδους πρακτικές και λογικές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)