to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:46 | 20.03.2018

Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τα κόμματα να πάρουν θέση για τις απειλές σε βουλευτές από παμμακεδονικές οργανώσεις

Το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρούν να καλλιεργήσουν ορισμένες παμμακεδονικές οργανώσεις και όσοι βρίσκονται πίσω από αυτές, θα πέσει στο κενό. Κίνδυνο για τη χώρα αποτελούν η πατριδοκαπηλία και η μισαλλοδοξία, όχι ο διάλογος και η καλλιέργεια σχέσεων καλής γειτονίας με τους λαούς των Βαλκανίων, αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις απειλές σε βουλευτές για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ


Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις απειλές σε βουλευτές για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ:

Τα όσα κατήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, από το βήμα της Ολομέλειας σχετικά με τις απειλές που δέχονται οι βουλευτές με τη μορφή εξωδίκων για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, είναι εξαιρετικά ανησυχητικά. 

Το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρούν να καλλιεργήσουν ορισμένες παμμακεδονικές οργανώσεις και όσοι βρίσκονται πίσω από αυτές, θα πέσει στο κενό. Κίνδυνο για τη χώρα αποτελούν η πατριδοκαπηλία και η μισαλλοδοξία, όχι ο διάλογος και η καλλιέργεια σχέσεων καλής γειτονίας με τους λαούς των Βαλκανίων. 

Καλούμε όλα τα κόμματα να πάρουν σαφή θέση κατά των συγκεκριμένων κινήσεων. Η δημοκρατία ούτε απειλείται, ούτε εκφοβίζεται. 



 

Ν. Βούτσης: Οι παμμακεδονικές οργανώσεις έχουν ξεφύγει

Ο Νίκος Βούτσης κατήγγειλε απειλές με θάνατο ή με ισόβια σε βουλευτές με αφορμή το Μακεδονικό από παμμακεδονικές οργανώσεις αλλά και τα διχαστικά κηρύγματα της Χρυσής Αυγή στη Βουλή με τελευταίο την επίθεση Κασιδιάρη κατά των 4 Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, από το βήμα του Κουνοβουλίου, «κάποιοι έχουν ξεφύγει και δεν εννοώ μόνο την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Κάποιοι έχουν ξεφύγει σε όλη την Ευρώπη και αναπτύσσουν τα τελευταία χρόνια λογικές με τις οποίες ανενδοίαστα προχωρούν στην εξύμνηση των ναζί. Και έχουν ξεφύγει κάποιοι και εδώ γιατί μοιράστηκαν στους Ελληνες βουλευτές κείμενα από εκπροσώπους παμμακεδονικών οργανώσεων οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ μας εγκαλούν για εσχάτη προδοσία και λένε ότι η ποινή είναι ο θάνατος ή τα ισόβια σε όποιον τολμήσει να ψηφίσει την πρόταση του υπουργείου εξωτερικών και της ελληνικής κυβέρνησης εάν και όποτε έρθει στη Βουλή για σύνθετη ονομασία. Κάποιοι έχουν ξεφύγει και δεν είμαστε ούτε γραφειοκράτες που περνάμε από δω για να τελειώνουμε την τρέχουσα νομοθετική εργασία και τα τρέχοντα προβλήματα και να κάνουμε πως δεν ακούμε ή δεν ξέρουμε τι συμβαίνει γύρω γύρω».

  •  

Εξώδικο στέλνουν σε βουλευτές τέσσερις Παμμακεδονικές Ενώσεις 

"Εξώδικο" λαμβάνουν βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις των Γιαννιτσών, του Καναδά, της Νοτίου Αφρικής και της Αυστραλίας, με το οποίο τους "προειδοποιούν" ότι υποπίπτουν σε αδικήματα που επισείουν ισόβια κάθειρξη ή θάνατο, αν περιέχεται το όνομα της Μακεδονίας στην σύνθετη ονομασία της FYROM και αν δεν διεξαχθεί δημοψήφισμα για το «Μακεδονικό». 

Η εξώδικος διαμαρτυρία πρόσκληση των τεσσάρων Ενώσεων προς μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας αριθμεί 25 σελίδες στις οποίες αναφέρουν ότι σε αντίθετη περίπτωση από τα όσα οι ίδιες "αιτούνται" «οι βουλευτές διαπράττουν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τα οποία επισείουν ποινή ισόβιων δεσμών και θανάτου αντιστοίχως». 

Επίσης κάνουν λόγο για "αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας" και μάλιστα προτρέπουν τους βουλευτές που δεν θα ικανοποιήσουν τα αιτήματα των Ενώσεων να παραιτηθούν από το αξίωμά τους, αφού προηγουμένως προβούν σε δήλωση ανεξαρτητοποίησης ώστε να μην είναι δυνατή η αναπλήρωση της έδρας τους. 

Πάντως την ύπαρξη του εν λόγω εξωδίκου αποκάλυψε στο Σώμα ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης κατά την τοποθέτησή του στην συνεδρίαση για την επιβολή ποινής αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς που επιβλήθηκε στον γραμματέα της ΧΑ, Ν. Μιχαλολιάκο και τους βουλευτές Ηλ. Κασιδιάρη και Π. Ηλιόπουλο. «Κάποιοι έχουν ξεφύγει» είπε ο κ. Βούτσης χαρακτηριστικά, ενημερώνοντας την Ολομέλεια ότι οι οργανώσεις αυτές, εγκαλούν τους βουλευτές για αδικήματα που επισείουν ποινή θανάτου ή ισοβίων, σε περίπτωση που προκρίνουν μία σύνθετη ονομασία για την FYROM.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)