to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι "λευκοί" υποψήφιοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέτυχε σε αυτοδιοικητικές εκλογές ποσοστά που θυμίζουν ποσοστά εθνικών εκλογών


Μια ματιά στον χάρτη, δείχνει ότι σ' αυτές τις εκλογές αναμετρήθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ που κατέβηκε με ανοιχτά χαρτιά και καθαρές κουβέντες και οι "λευκοί" υποψήφιοι. "Λευκοί" υποψήφιοι, προερχόμενοι από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, που δεν θέλησαν όμως, ακόμα και στέλνοντας εξώδικο στις εταιρείες που παρουσιάζουν τα αποτελέσματα, να ταυτιστούν με τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο και τα κόμματά τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέτυχε σε αυτοδιοικητικές εκλογές ποσοστά που θυμίζουν ποσοστά εθνικών εκλογών, ενώ τα κυβερνώντα κόμματα, ακόμη και καμουφλαρισμένα, σε πολλές περιπτώσεις απέτυχαν παταγωδώς. Πράγμα το οποίο έγινε πιο έντονα φανερό στην Αττική, όπου οι σχέσεις των ψηφοφόρων με τα κόμματα είναι πιο πολιτικές και λιγότερο προσωπικές.

Με βάση αυτές τις παραδοχές, δηλαδή τη θετική καταγραφή του ΣΥΡΙΖΑ και την απουσία υπερασπιστών της κυβέρνησης στους εκλογικούς χάρτες, η αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής εκκινεί από καλή βάση για τις δυνάμεις της Αριστεράς, ενώ είναι προφανές ότι οι ψηφοφόροι που αρνήθηκαν να στηρίξουν τους Σαμαρά – Βενιζέλο, με "λευκό ένδυμα", δύσκολα θα τους επιβραβεύσουν στην πιο πολιτική κάλπη των Ευρωεκλογών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει νίκη στις ευρωεκλογές και στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου συμμετέχει. Μεγάλες διαφορές, σαν αυτές για τις οποίες προϊδεάζουν τα γκάλοπ, είναι πιθανές. Ωστόσο, σημασία έχει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις ευρωεκλογές και αυτό θα είναι το αποφασιστικό βήμα για την ανατροπή και για μια νέα σελίδα δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας στη χώρα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)