to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:34 | 02.01.2014

Κοινωνία

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων για τη φίμωση της ΕΡΑ Ηπείρου

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων


Υπάρχει μια παλιά παροιμία: «ο διάβολος δεν ξεκουράζεται ποτέ». Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, οι κανονικοί άνθρωποι είναι με την οικογένειά τους και περιμένουν ν’ ανταλλάξουν ευχές. Αυτό δεν ισχύει για την κυβέρνηση και τους υποτακτικούς της, που διάλεξαν ακριβώς τη στιγμή αυτή για να ρίξουν τον πομπό της ΕΡΑ Ηπείρου, με τρόπο αντικανονικό και παράνομο, κρυφά και χωρίς εισαγγελική εντολή, μέσα στις γιορτές. Ως πρακτική δεν μας εκπλήσσει, αφού η κυβέρνηση μας έχει συνηθίσει σ’ αυτή την πραξικοπηματική συμπεριφορά σε όλα τα ζητήματα και ιδιαίτερα στο ζήτημα της ΕΡΤ, από το «μαύρο» που έριξε το καλοκαίρι μέχρι τα ΜΑΤ που έστειλε στο ραδιομέγαρο τον Νοέμβρη, χωρίς καν να μπει στον κόπο να ακολουθήσει την προβλεπόμενη κοινοβουλευτική διαδικασία, χωρίς καν να κυρωθεί από το κοινοβούλιο η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία έπεσε το «μαύρο».

Το γεγονός ότι ο πομπός της ΕΡΑ Ηπείρου είναι ο πρώτος περιφερειακός πομπός που πέφτει, αποτυπώνει τις ευθύνες των τοπικών αρχών, που είτε αδιαφόρησαν είτε και επιδίωξαν να χαθεί αυτή η φωνή που ενώνει τον Νομό μας εδώ και εξήντα χρόνια. Ούτε κι η στιγμή είναι τυχαία. Όχι μόνο γιατί έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που φοβάται τον λαό όπως φοβάται και τη Δημοκρατία -και γι’ αυτό επιλέγει να εκμεταλλευτεί τις γιορτινές μέρες- αλλά και γιατί τα ντόπια συμφέροντα είναι αναγκασμένα να σκληρύνουν το παιχνίδι ενόψει εκλογών και δεν ανέχονται τις ελεύθερες φωνές.

Το ανεπίσημο επιχείρημα είναι ότι η ΕΡΑ… κατανάλωνε ρεύμα. Αυτά να τ’ αφήσουν οι χειροκροτητές της ΝΔ, η οποία χρωστάει στη ΔΕΗ μισό εκατομμύριο ευρώ! Δεν κοροϊδεύουν πια κανέναν. Άλλωστε η ΕΡΑ δεν κατανάλωνε, η ΕΡΑ παρήγαγε, παρήγαγε δωρεάν πολιτισμό και ενημέρωση, ενημέρωση που σαφώς και ενοχλούσε, ενημέρωση που ενοχλούσε γιατί ήταν ανεξάρτητη από κάθε κέντρο εξουσίας, γιατί βασιζόταν στην ανιδιοτέλεια και την αυτοοργάνωση των εργαζομένων, γιατί δεν έκανε σπέκουλα, δεν πέταγε λάσπη και δεν παρουσίαζε αντεστραμμένη την πραγματικότητα.

Η κυβέρνηση και τα ντόπια συμφέροντα μπορεί να νομίζουν ότι σβήνοντας τη φωνή της ΕΡΑ θα χτυπήσουν την κοινωνία, το λαϊκό κίνημα και την Αριστερά, ότι τα ψέματα τους, που με έκπληξη διαβάζουμε κι ακούμε ενορχηστρωμένα κάθε φορά –πρόσφατο παράδειγμα τα σχετικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές- θα κυριαρχήσουν εύκολα αν έχουν φιμώσει την αλήθεια. Ας προσέξουν όμως καλά, γιατί η αλήθεια δεν φιμώνεται, γιατί εξοργίζουν τον κόσμο της εργασίας, τον κόσμο της διανόησης, τον τίμιο κόσμο που γνωρίζει την αλήθεια. Ας προσέξουν, γιατί έρχεται η ώρα της Αριστεράς, γιατί έρχεται η ώρα που θα κυβερνήσει πάλι ο λαός και δεν θα έχουν που να κρυφτούνε, γιατί εμείς θα εφαρμόσουμε το Σύνταγμα και τους νόμους και η δικαιοσύνη του λαού μας θα είναι αμείλικτη.


 ΠΟΕΣΥ: Καταδικάζει το «μαύρο» στην ΕΡΤ Ιωαννίνων


Με σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ καταδίκασε την διακοπή λειοτυργίας του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού της ΕΡΤ Ιωαννίνων, ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους.
     

Η ΠΟΕΣΥ καταδίκασε την κυβέρνηση για το «μαύρο» που επέβαλε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση στην περιφέρεια, και συγκεκριμένα στα Ιωάννινα, αποστερώντας από τον κόσμο την ελεύθερη ενημέρωση, ζητώντας την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «η κυβέρνηση, ενοχλημένη από την ελεύθερη, ποιοτική και δεοντολογική δημοσιογραφική δουλειά των αγωνιζομένων εργαζομένων της ΕΡΤ, από τους δημόσιους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και μετά το «φιάσκο» της Δημόσιας Τηλεόρασης, κατέβασε και τον τελευταίο πομπό του δημόσιου ραδιοσταθμού των Ιωαννίνων, αποστερώντας την Ήπειρο από την ελεύθερη ενημέρωση».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών αξίωσε από την κυβέρνηση να ανεβάσει αμέσως τους πομπούς που κατέβασε στα Ιωάννινα και να προχωρήσει στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους.

Η Ομοσπονδία τόνισε ότι δεν έχει λάβει ακόμα από την κυβέρνηση καμία απάντηση στην πρότασή της για διαβούλευση, με στόχο τον εξορθολογισμό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, για εγγυημένη ελεύθερη, αντικειμενική, πλουραλιστική και δεοντολογική ενημέρωση.

Η ΠΟΕΣΥ τάσσεται στο πλευρό των αγωνιζομένων εργαζομένων της ΕΡΤ, με προπύργιο τώρα την ΕΡΤ3, και όλων των περιφερειακών δημόσιων ραδιοσταθμών, που συνεχίζουν με αυτοθυσία και εθελοντικά τη δημοσιογραφική αποστολή τους, αποσπώντας εγκώμια θαυμασμού από όλο τον κόσμο και τις διεθνείς δημοσιογραφικές οργανώσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)