to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:52 | 21.11.2013

Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την απειλή δίωξης σε Πελεγρίνη: Η Δικαιοσύνη δε μπορεί να μετατρέπεται σε εργαλείο εκβιασμού

Ανακοίνωση του τμήματος Δικαιοσύνης σχετικά με την πρωτοβουλία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να απειλήσει με ποινική δίωξη του Θ. Πελεγρίνη


«Με αφορμή την πρωτοβουλία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κ. Ευτέρπης Κοτζαμάνη, να καλέσει στο γραφείο της τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ, κ. Πελεγρίνη, και να του ζητήσει να ανοίξει άμεσα το Πανεπιστήμιο της Αθήνας και να αρχίσουν τα μαθήματα, προκειμένου να μη βρεθεί αντιμέτωπος με ποινικές ευθύνες, το Τμήμα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε σε ανακοίνωσή του τα εξής :

Θεωρούμε ατυχή την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, και συγκεκριμένα της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κ. Κοτζαμάνη, να μετατραπεί αυτοβούλως σε μοχλό πίεσης για την υλοποίηση των απαράδεκτων κυβερνητικών μεθοδεύσεων στο χώρο των Πανεπιστημίων. Το Ποινικό Δίκαιο δεν μπορεί να μετατρέπεται σε εργαλείο, σε μέθοδο εκβιασμού και σε όχημα άσκησης πολιτικής.

Κατά τη γνώμη μας, δεν συμβαδίζει με το ρόλο των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, ως θεσμικών υπερασπιστών της έννομης τάξης και της δημοκρατίας, το να «απειλούν» με διώξεις, φορείς της δημόσιας ζωής, και δη αιρετούς εκπροσώπους της συνταγματικά αυτοδιοικούμενης ακαδημαϊκής κοινότητας.

Καλούμε την ηγεσία της Δικαιοσύνης και το σύνολο των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών της χώρας, αν δεν θέλουν να υπερασπιστούν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, απέναντι στις απαράδεκτες και αντισυνταγματικές κυβερνητικές  μεθοδεύσεις, τουλάχιστον να απόσχουν από κάθε ενέργεια που παροξύνει το κλίμα και προκαλεί δικαιολογημένα τη σφοδρότατη αντίδραση των συλλογικών οργάνων όλων των φορέων της Ανώτατης Εκπαίδευσης.»

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)