to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο ΣΥΡΙΖΑ ελέγχει όλα τα ΜΜΕ

Κυκλοφορεί εσχάτως στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μικρόφωνα, ιδίως στο Φάληρο, το εξής εκπληκτικό: "Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει με το μέρος του την πλειονότητα των ΜΜΕ". Πρόκειται για το νέο αφήγημα που στήνει το γνωστό δημοσιογραφικό-πολιτικό σύστημα προκειμένου να υποστηρίξει το επιχείρημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη ότι ο Τσιπρας είναι Όρμπαν και ότι το καθεστώς των σταλινομαδουριστών έχει ποδηγετήσει τα πάντα.


Κυκλοφορεί εσχάτως στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μικρόφωνα, ιδίως στο Φάληρο, το εξής εκπληκτικό: "Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει με το μέρος του την πλειονότητα των ΜΜΕ". Πρόκειται για το νέο αφήγημα που στήνει το γνωστό δημοσιογραφικό-πολιτικό σύστημα προκειμένου να υποστηρίξει το επιχείρημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη ότι ο Τσιπρας είναι Όρμπαν και ότι το καθεστώς των σταλινομαδουριστών έχει ποδηγετήσει τα πάντα.

Από τη μία αυτό το επιχείρημα μοιάζει εξίσου κωμικό με την χθεσινή α λα Monty Python διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ. Πολλώ δεν μάλλον όταν ακούγεται από τα χείλη και γράφεται από τα χέρια δημοσιογράφων και αναπαράγεται σε τέσσερα - πέντε μέσα ταυτόχρονα.

Από την άλλη, όμως, κάτω από μια πιο σοβαρή ανάγνωση, όσο γέλιο κι αν προκαλεί, άλλο τόσο επικίνδυνο είναι. Άλλωστε, εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική τής κλιμακούμενης επίθεσης κατά της κυβέρνησης και κατ' επέκταση της ίδιας της Αριστεράς, με ψεύτικες ειδήσεις, ακραία προπαγάνδα και μια συνεχή μετατροπή του άσπρου σε μαύρο.

Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να εξηγήσει κάποιος στους Ευρωπαίους ότι στην Ελλάδα ένας άνθρωπος ελέγχει σειρά από εφημερίδες, sites, ραδιόφωνα και σύντομα τηλεοπτικό σταθμό, ενώ την ίδια ώρα έχει το μονοπώλιο στη διανομή του έντυπου Τύπου. Θα είχε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον να παρατηρήσει κάποιος στους Ευρωπαίους ότι ο ίδιος επιχειρηματίας τυγχάνει κουμπάρος της αδερφής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χρηματοδοτεί τα γραφεία του κόμματός του στον Πειραιά, του ανήκει η μεγαλύτερη ομάδα της χώρας, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται πίσω από τον δήμαρχο της πόλης με την επίσημη στήριξη του άλλου κόμματος της αντιπολίτευσης.

Και πού να τρέχει να εξηγεί στους ανθρώπους εκεί στις Βρυξέλλες και πέριξ ότι άλλα μέσα ενημέρωσης συνδέονται και αλληλοτροφοδοτούνται με σημαία πάντα τον αγώνα να πέσει η χούντα των καταληψιών του Μαξίμου.

Μάλλον θα μπερδεύονταν οι φίλοι μας στην Ευρώπη όταν θα άκουγαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να χαρακτηρίζει τον Τσίπρα Όρμπαν. Ο Μητσοτάκης, που έχει παίξει όλα τα λεφτά του στον Βέμπερ, που πήγε και έκανε νάζια στον Όρμπαν για να μην τον χάσει από σύμμαχο στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Τον Όρμπαν για τον οποίο τα έδρανα της Ν.Δ. πανηγύριζαν στη Βουλή που πήρε 49% και έχει την πλειοψηφία όχι όπως ο Τσίπρας με τα "ρετάλια".

Ποτέ στο παρελθόν άλλη κυβέρνηση δεν είχε απέναντί της μια τέτοια υπεροπλία. Αλλά μάλλον καλό είναι αυτό. Όσο η Αριστερά στηρίζεται στους ανθρώπους που ζουν στον πραγματικό κόσμο και όχι στα παράθυρα της προπαγάνδας και του μίσους, τότε κάτι κάνει καλά. Δεν είναι και τόσο μακριά η εποχή της κρίσης, που ο κόσμος έκλεισε τις τηλεοράσεις στα δελτία ειδήσεων, ενώ τις εφημερίδες τις αγόραζε για τις συνταγές μαγειρικής και τα κουπόνια. Συνεχίστε, "συνάδελφοι".

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)