to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:04 | 07.04.2013

Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ζακύνθου για τους φασίστες της Χρυσής Αυγής

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ζακύνθου


ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ

Σε μεγάλο φιάσκο και αποτυχία κατέληξε η φασιστική μάζωξη του Σαββάτου 6 Απριλίου της Χρυσής Αυγής στη Ζάκυνθο.

Η αντιφασιστική πρωτοβουλία, που ξεπήδησε στην μεγάλη συγκέντρωση του συντονιστικού των σωματείων την Παρασκευή 5/4, με δύο συλλαλητήρια το πρωί και το απόγευμα   της 6ης Απρίλη, έδωσε την καλύτερη απάντηση στην Χρυσή Αυγή.

Οι μεταφερόμενοι φασίστες από την υπόλοιπη Ελλάδα με την καθοδήγηση του βουλευτή Λαγού, το μόνο που κατάφεραν ήταν να αποκαλυφθεί και στον τόπο μας το δήθεν φιλανθρωπικό προσωπείο με το οποίο καλύπτουν την εγκληματική τους δράση. Οι δηλώσεις του Λαγού, το πρωί του Σαββάτου, ότι « θα πετάξει τους αντιφασίστες στη θάλασσα »  και το αίτημα του στον διοικητή της Αστυνομίας να φύγουν οι αστυνομικοί για να καθαρίσουν οι μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής, αποδεικνύει περίτρανα και στον τελευταίο πολίτη της Ζακύνθου ότι η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να σπείρει το πόλεμο μεταξύ των φτωχών ώστε να μείνουν στο απυρόβλητο, τα αφεντικά τους δηλαδή οι πολυεθνικές, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές.

Απομονωμένοι από τη δημοκρατική κοινωνία της Ζακύνθου, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής το βράδυ του Σαββάτου, επιτέθηκαν στην παραλιακή οδό, σε φιλειρηνική αντιφασιστική  διαδήλωση που συμμετείχαν ακόμα και μικρά παιδιά, με πέτρες, γκλόμπ και αιχμηρά αντικείμενα. Να σημειωθεί μάλιστα ότι το σημείο της επίθεσης ήταν  εκατοντάδες μέτρα μακριά από το Ξενοδοχείο Παλατίνο, όπου πραγματοποιούσαν πολιτική εκδήλωση.

Αποτέλεσμα της επίθεσης που πρωτοστάτησε ο βουλευτής Λαγός και συμμετείχαν και μέλη της τοπικής οργάνωσης Ζακύνθου, ήταν να τραυματισθούν ειρηνικοί διαδηλωτές, μεταξύ  των οποίων και ένα μέλος του Συριζα ΕΚΜ, ο οποίος κατέληξε να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Περίτρανα αποδείχτηκε ότι τα δήθεν ευαίσθητο φιλάνθρωπο έργα τους είναι προπέτασμα καπνού για να καλύψουν συμμορίτικες πρακτικές βίας και απειλής κατά και των πιο στοιχειωδών δημοκρατικών ελευθεριών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επιθυμεί να καταστήσει σαφές ότι όσο ο κύκλος των θυμάτων της Χρυσής Αυγής διευρύνεται, τόσο απειλούνται οι ελευθερίες και τα δικαιώματα όλων μας. Κανένας πια δεν είναι ασφαλής, γεγονός που σημαίνει ότι απαιτείται η μέγιστη πολιτική εγρήγορση για ενημέρωση της κοινής γνώμης, αλλά παράλληλα και συγκεκριμένες ενέργειες από την πλευρά της Πολιτείας για πάταξη του φαινομένου της ρατσιστικής βίας και αξιοποίηση του θεσμικού οπλοστασίου προκειμένου να τιμωρούνται οι εκάστοτε δράστες.

Διαβάστε επίσης:

Ζάκυνθος: Αντιφασιστική πορεία με αφορμή την επίσκεψη Λαγού στο νησί

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)