to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:09 | 09.04.2013

Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη Μελβούρνη - Εγκάρδια υποδοχή από ομογενείς και Αυστραλούς

Συνεχίζονται οι συναντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Αυστραλία. Ο Κώστας Ήσυχος βρέθηκε χθες το βράδυ στην Μελβούρνη όπου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για εναλλακτική διέξοδο από την κρίση σε ομογενείς και Αυστραλούς.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του οικήματος του συνδικάτου ΑΜWU, αντίστοιχο της δικής μας ΓΣΕΕ με πάνω από 100.000 μέλη.  Περισσότερα από 100 άτομα, μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι φορέων, συμμετείχαν στην εκδήλωση που κράτησε παραπάνω από 3 ώρες . Μετά την ομιλία του Κώστα Ήσυχου και την παρουσίαση του προγράμματος ακολούθησαν ερωτήσεις και πλούσια κουβέντα  με την ενεργή συμμετοχή των παραβρισκόμενων . Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ αυτών βρίσκονταν και υποστηρικτές άλλων κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλευτικού τόξου οι οποίοι είχαν έρθει για να ακούσουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. 

Τον Κώστα  Ήσυχο προλόγισαν ο Θόδωρος Μάρκος, μέλος του Δ.Σ. της Κοινότητας Μελβούρνης και ο εκπρόσωπος του συνδικάτου AMWU Γιώργος Κολέτσης, επίσης μέλος του Δ.Σ. της Κοινότητας. Παρόντες ήταν μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του συνδικάτου εκπαιδευτικών AEU Άγγελος Γαβριελάτος.

Μεταξύ άλλων ο Κώστας Ήσυχος τόνισε στην ομιλία του πως η κυβέρνηση της Αριστεράς αποτελεί πλέον την μόνη επιλογή που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση διατηρώντας ταυτόχρονα ακέραιη την αξιοπρέπεια των   εργαζομένων και δίνοντας ουσιαστική λύση στις υλικές ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. 

Κατά την παραμονή του στη Μελβούρνη ο Κώστας  Ήσυχος είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τα προσωρινά γραφεία της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας, όπου γνωρίστηκε με το προσωπικό και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και παρέδωσε αναμνηστικό δώρο από την Ελλάδα, ενώ ενημερώθηκε για τις ποικίλες εκπαιδευτικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες του ιστορικού οργανισμού. 

Σήμερα, Τρίτη,  ο Κώστας Ήσυχος  θα παρευρεθεί σε εκδήλωση που διοργανώνεται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αντίποδες και των Σεμιναρίων Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού της Κοινότητας Μελβούρνης ενώ αύριο θα έχει σειρά επαφών με στελέχη συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων σε Μελβούρνη και Σύδνεϋ πριν αναχωρήσει για την Ελλάδα.   

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)