to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:28 | 27.02.2013

Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη «Νέα θεωρία συνομωσίας»

Σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ για τη «Νέα θεωρία συνομωσίας»


Σε πλήρη συνεργασία λειτούργησαν, χθες, στη Βουλή Σαμαράς - Βενιζέλος προκειμένου να αντιπαρατεθούν συντονισμένα στον Αλέξη Τσίπρα. Τη βρώμικη δουλειά ανέλαβε ο Ευ. Βενιζέλος που υιοθετεί άκριτα δημοσιεύματα που αναδίδουν οσμή μυστικών υπηρεσιών, για να υποστηρίξει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «πηγαίνει σε συνέδρια χρηματοδοτημένα από διεθνείς κερδοσκόπους, όπως είναι ο Τζορτζ Σόρος». Η κατρακύλα δεν έχει τέλος, όπως και η λάσπη που εκτοξεύει, ο κ. Βενιζέλος κάτω από τον πανικό που τον έχει κατακυριεύσει, μία μόλις ημέρα πριν το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που μοναδικό στόχο έχει τον ΣΥΡΙΖΑ!

Για να τελειώνουμε. Ο Αλέξης Τσίπρας κλήθηκε να μιλήσει σε πάνελ στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου Κολούμπια ως αντίπαλο δέος του Τόμας Φέργκιουσον, από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, θεωρητικό του ΙΝΕΤ (Institute for New Economic Thinking), του «think tank» που δημιούργησε ο Τζορτζ Σόρος το 2009. Δηλαδή απέναντι στο νέο που έρχεται σε Ελλάδα και Ευρώπη -κι’ αυτό, είτε το θέλουν είτε όχι, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ- έφεραν τον θεωρητικό τους, του οποίου το ταξίδι από τη Μασαχουσέτη στη Νέα Υόρκη πιθανόν να χρηματοδότησε ο Τζορτζ Σόρος –υπάλληλός του είναι άλλωστε.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν αρκετοί –άλλωστε αυτή είναι η πρακτική των πανεπιστημίων των ΗΠΑ, όπως πολύ καλά πρέπει να γνωρίζουν οι έλληνες πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Κύριοι χορηγοί ήταν το Levy Economics Institute of Bard College, το INET (λόγω του διευθυντή των ερευνητικών του προγραμμάτων Τ. Φέργκιουσον που συμμετείχε στο πάνελ), το πανεπιστήμιο Κολούμπια, το Richard Paul Richman Center και το COUHA. Ακόμα χορηγοί ήταν ο σύλλογος των Ελλήνων του πανεπιστημίου Κολούμπια, ο φοιτητικός συνασπισμός για τα δικαιώματα των εργαζομένων των εργατών, κ.ά.



ΥΓ1: Ο Νιλς Άκερμαν δεν είναι ένας απλός υπάλληλος της Deutsche Bank, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος το ΠΑΣΟΚ, αλλά κορυφαίο στέλεχος της γερμανικής τράπεζας -πρόκειται για τον managing director Global Market της Deutsche Bank του Λονδίνου. Η συγκεκριμένη τράπεζα μαζί με την HSBC -γνωστή και από τη λίστα Λαγκάρντ- είχαν αναλάβει την εκτέλεση του PSI, το γνωστό «κούρεμα», με ανάθεση του τότε υπουργού Οικονομικών, κ. Ευ. Βενιζέλου! Είναι φανερό γιατί το PSI λειτούργησε υπέρ των δανειστών, εναντίον της χώρας και των ασφαλιστικών ταμείων…

Ως left.gr, θυμίζουμε ότι στα χρόνια του ΓΑΠ ο Τζορτζ Σόρος ήταν ακόμα μεγαλοεπενδυτής και γινόταν δεκτός με τιμές στο Μαξίμου. Εκείνα τα χρόνια που συνομιλούσε με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μάλλον έλειπε στο εξωτερικό και οι αρθρογράφοι των Νέων ασχολούνταν ακόμη με την πράσινη ανάπτυξη….

Ήταν Απρίλιος του 2011 και ο Τζορτζ Σόρος δεν είχε γίνει ακόμη διεθνής κερδοσκόπος όταν η εφημερίδα ενημέρωνε τους αναγνώστες της πως…


«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σόρος συζήτησαν για τη διεθνή οικονομική κατάσταση και κυρίως για τα προβλήματα στην ευρωζώνη και στην Ελλάδα.

Ο κ. Σόρος, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, αναγνώρισε ότι η Ελλάδα καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν έγινε καμία συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους».

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση ήταν παρών και ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο οποίος μετά την αναχώρηση του κ. Σόρος είχε συνεργασία με τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στην οικονομία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)